Ziņas par pārbaudēm tirgotājiem nopludina pats Centrāltirgus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Par spīti tam, ka Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) un arī Valsts ieņēmumu dienests Rīgas Centrāltirgū veic regulārus reidus, lielākie tirgotāji visbiežāk paliek neskarti, jo informācija par kontrolēm tiek savlaicīgi nopludināta, noskaidrojis  LTV raidījums "Aizliegtais paņēmiens". 

Nopietnas aizdomas par ziņu izpaušanu krīt uz tirgus Sanitārās daļas vadītāju Mariju Piščikovu, kas savulaik pati strādājusi PVD, kā arī uz viņas nodaļas darbinieku. 

 "Aizliegtā paņēmiena" žurnālisti eksperimentā Rīgas Centrāltirgus teritorijā esošajā tā sauktajā nakts tirgū pārdeva rudens avenes, un vienlaikus pirms tam, uzdodoties par citu tirgotāju, informēja par to Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) ātrās reaģēšanas daļu, kas solīja ierasties un visu pārbaudīt.

Viltus tirgotājs piezvanīja arī pašai Marijai Piščikovai, jautājot, vai viņai jau ir informācija par paredzēto reidu. Viņa to noliedza, bet vakarā pirms PVD ierašanās Nakts tirgū bija ieradusies pati personīgi, apstaigāja tur esošos tirgotājus, kā rezultātā vairāki no tiem savu produkciju pārstāja tirgot un atsāka to darīt tikai tad, kad pārbaude bija galā.

Par šādu "ziņošanas" sistēmu raidījumā izpļāpājās arī kāda Rīgas Centrāltirgus regulāra pārdevēja, kas apliecināja, ka par gaidāmajām pārbaudēm tirgotājus informējot Rīgas "Centrāltirgus ārsts".  

Par atstrādātu un regulāru informācijas nopludināšanas sistēmu Rīgas Centrāltirgus pārstāvju rīcību sauc arī kāda ilggadēja nakts tirgus tirgotāja.

"Pāris sezonas ir nācis pašai tirgoties nakts tirgū ar vietējo produkciju no ģimenes zemnieku saimniecības. (..) Lielie tirgotāji jau vakarā tiek informēti par iespējamām pārbaudēm. Ir nācies novērot, ka Rīgas Centrāltirgus tirdzniecības organizēšanas nodaļas vadītājs, piemēram, mēdz apstaigāt lielos tirgotājus jau pēc sava darba laika, vakarā, kad gaidāma pārbaude,"  viņa klāstīja.   

Sarunās ar pārdevējām atklājas, ka visas ir instruētas, kā rīkoties, ja nāk kāds neparedzēts dienests - jābēg un prece, kas uz galda, jāatstāj konfiscēšanai.

"Es vakar (reida laikā) gāju prom, man saka:  "Godātā, jūs uz kurieni? Godātā, uz kurieni?" Es saku: "Pie bērniem!" Viņa mani – hops, aiz rokas, es uzreiz hops, izrāvos ārā, viņa redzēja, ka esmu spēcīgāka par viņu. "Mēs jūs pārbaudīsim". Es teicu – ej un pārbaudi!" par ierasto reida situāciju stāstīja kāda tirgotāja.     

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti