Rīta Panorāma

Grupa "Pērkons" godinās dzejnieku Māri čaklo ar koncertiem "Cilvēk, Tu esi!"

Rīta Panorāma

Intervija ar LTRK Padomes priekšsēdētāju Aigaru Rostovski

Piepilda bērnības sapni un kļūst par uzņēmēju

Zīmola «Sanpo» vadītāja: Jau skolā zināju, ka man būs sava apģērbu darbnīca

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

"Jau skolā zināju, ka man būs savs apģērbu veikals un darbnīca," tā par savu izsapņoto un piepildīto biznesa ideju stāsta zīmola "Sanpo" vadītāja Sandra Valaine. Pēc gadiem ilga darba kādā finanšu iestādē viņa nolēma mainīt savu dzīvi un piepildīt savu bērnības sapni. Kā viņai sokas, un kā Covid-19 pandēmija ietekmē viņas lina apģērbu biznesu?

Sandras Valaines bizness, veidojot apģērbus no lina, aizsākas pirms astoņiem gadiem. Toreiz sākusi izšūt galdautus un salvetes. 

"Šūšana mani tiešām saista jau no bērnības. Mamma mani iemācīja šūt, un es jau skolas laikā šuvu sev apģērbu. Darīju to ar lielu baudu," atzina zīmola “Sanpo” izveidotāja.

Dzīves ceļi gan pēc tam aizveda citās nodarbēs.

Strādājusi algotu darbu kādā finanšu iestādē, bet pēc bērnu piedzimšanas sapratusi, ka ir īstais brīdi dzīvē kaut ko mainīt un darīt to, kas pašai visvairāk patīk.

"Tas viss iekšā urdīja. Satiekot savus klases biedrus, man meitenes saka, ka tu jau toreiz skolā teici, ka tev būs savs apģērbu veikals, sava darbnīca. Jā, es īstenībā pati par to biju aizmirsusi," atzina uzņēmēja.

Un tagad Sandrai arī ir sava darbnīca un veikals Jelgavā. Veido un tirgo lina apģērbu sievietēm, tērpus deju kolektīviem, galdautus, salvetes, pat gultas veļu. Vienīgais, ko varbūt nedaudz nožēlo, ka neuzsāka savu biznesu jau ātrāk.

"Tā ir mana dzīve. Lielākā laime ir jauni audumi, jaunas krāsas. Lielākā laime ir, kad es redzu, ka sieviete uzvelk manu kleitu un viņai acis mirdz. Tas ir tas, ko man vajag," sacīja Sandra.

Uzņēmēja saražoto tirgo arī internetā, un viņas apģērbu šobrīd 80% cilvēku pērk ārpus Latvijas.

"Runājot par Covid-19, eksports turpinās. Sievietes, kad uzvelk jaunu kleitu un spoguļa priekšā gozējas, tas ir tāds kaifs. Viņām to visu vajag arī pandēmijas laikā. Es esmu sašuvusi tērpus, kas ir mājās valkājami. Viņas grib būt skaistas," lēsa zīmola “Sanpo” izveidotāja.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti