Dienas ziņas

Uzņēmējspēju attīstībai – "Biznesa nakts"

Dienas ziņas

Novados trūkst ģimenes ārstu

Skolēnu uzņēmumu idejas pārsteidz

Ziepes, kosmētika, pērļu vainagi un inovatīvas pirts lietas - skolēnu uzņēmumu tirgus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Ziepes, kosmētika, pērļu vainagi un pat inovatīvas pirts lietas, ar kurām varētu iekarot pasaules tirgu. Tik dažādas preces sestdien bija apskatāmas un nopērkamas skolēnu mācību uzņēmumu tirgū. Izmēģināt roku biznesā vēlas skolēni no visas Latvijas, un Rīgā savu prasmi rādīja 270 jaunie uzņēmēji. 

Dricānu vidusskolas jaunās uzņēmējas Laima Loreta un Evija uz Rīgu izbrauca jau tumsā. 

"Mēs ražojam skrubjus un ziepes. Un katras ziepes ir tik unikālas, ka ir vārdi! Rozālija, Adelīna, Līva," stāsta meitenes.

Pagājušajā gadā viņam nav veicies pārāk labi, bet šogad esot progress.

Burbuļu fabrikas mājas ir Daugavpils Krievu vidusskolā - licejā. Ziepes izskatās pēc kūciņām, jo pēc jaunās uzņēmējas Mariannas domām, dāvanām ir jābūt interesantām. 

Bet Līvas biznesa ideja dzima tāpēc, ka viņa mācās meiteņu klasē. "Mēs klasēm esam 20 meitenes, iemācījāmies gatavot kroņus," stāsta jaunā uzņēmēja. Viņas kolēģe Kristiāna piebilst, ka tiek taisītas arī krellītes un auskariņi.

Talsu ģimnāzijas audzēkņi Oskars un Artis radījuši salmu sūkli – tas jāsamitrina ūdenī, un kārtīga mazgāšanās var iet vaļā. Īpaši ieteicams pirtij. Autori lepojas, ka šī ir arī doma par nākotni, jo viņu radītā produkcija dabā sadalās un vidi nepiesārņo. Sūkļi radīti no vasarā savāktiem kviešu salmiem. 

Tirgū pārstāvēti 270 skolēnu uzņēmumi. Tā ir iespēja pašiem sevi parādīt un reizē apskatīties, ko ražo citi. Tāpat arī satikt pircējus un dzirdēt pirmās atsauksmes un ierosinājumus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti