Ziemeļkurzemē sākta vērienīga elektrolīniju atjaunošana

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Lai reģionos dzīvojošie cilvēki ilgstoši neciestu no vētras laikā radītiem elektroapgādes postījumiem un elektrības piegāde atbilstu mūsdienu prasībām, Ziemeļkurzemē sākta vērienīga elektrolīniju atjaunošana. Darbi jau sākušies Talsu novada Ģibuļu pagastā.  

Spēcīga vēja dēļ lūstoši koku zari uz elektrolīnijām nereti ir par iemeslu elektrības pārrāvumiem vai zudumam. Ar šādu problēmu saskaras arī Ģibuļu pagasta teritorijā dzīvojošie. Lai situāciju uzlabotu AS “Sadales tīkls” meža apvidus teritorijās veic vērienīgus rekonstrukcijas darbus.

“Zari kā lūst, tā vadu nav. Atkal elektrības nav. Te liels koks nolūza arī. Nu labi, ka vēl bija tā, ka man tas lielais bērzs nebija uz vadiem. Tā kādu nedēļu atkal gaidītu,” stāsta Ģibuļu pagasta “Gaiļu” saimniece Anna Zaķe.

Lai mazinātu elektrolīniju bojājumus un paaugstinātu elektroapgādes kvalitāti, AS “Sadales tīkls” šajā gadā Talsu novadā plāno īstenot 11 investīciju projektus, ieguldot vairāk nekā 876 000 eiro.

Viens no vērienīgākajiem projektiem drīzumā būs pabeigts Ģibuļu pagastā. Lai novērstu lūstošu zaru ietekmi, tur vecos alumīnija vadus nomaina ar jauniem izolētiem vadiem.

AS “Sadales tīkls” Dienvidu kapitālieguldījumu daļas vadītājs Viktors Čate skaidro, ka iepriekš, “ja uzkrita zars, tad nostrādāja vai nu automātiskā ieslēgšanās, vai vispār pazuda elektrība, tagad tādas problēmas vairs nebūs, jo būs izolēti vadi”. 

Lai iedzīvotājiem pēc iespējas ātrāk samazinātu elektroapgādes pārtraukumus, nozīmīgs uzlabošanas projekts tiks realizēts Sabilē, kur plānots rekonstruēt sadales punktu “Sabile”.

Lai gan AS “Sadales tīkls” informēja, ka pēdējos trīs gados Sabiles pilsētā ir konstatēts 31 bojājums, pēc Sabiles pilsētas pārvaldē esošās informācijas ilglaicīgu elektrības zudumu iedzīvotāji nav izjutuši.

Sabiles pilsētas un Abavas pagasta pārvaldes vadītājs Zigmunds Brunavs stāsta, ka ārkārtas situācijās “ļoti ātros tempos šīs avārijas ir novērstas, un pilnīgi galīgi nekādas problēmas nav”.

Plānots, ka Talsu, Dundagas un Rojas novadā atjaunos elektrotīklus 90 kilometru garumā, kas elektroapgādes drošumu un kvalitāti uzlabos vairāk nekā 5 000 mājsaimniecību. Līdzīgi vērienīgi rekonstrukcijas darbi notiek citviet Latvijā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti