Ziemassvētku tirdziņi Latvijā varēs notikt «zaļajā režīmā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Ielu tirdziņi, tostarp Ziemassvētku tirdziņi, kas līdz šim bija liegti, tomēr drīkstēs notikt "zaļajā režīmā" - tātad būs pieejami personām ar Covid-19 pārslimošanas vai vakcinācijas sertifikātu, to paredz valdības otrdien, 30. novembrī, atbalstītie grozījumi rīkojumā "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu". 

Noteikts, ka ielu tirdzniecības organizatoram ielu tirdzniecības organizēšanas vietā jānodrošina darbība epidemioloģiski drošā vidē. Tostarp jānodrošina vismaz divu metru attālums starp tirdzniecības vietām un iespēja katras tirdzniecības vietas apmeklētājiem ievērot vismaz divu metru distanci.

Ielu tirdzniecības organizatoram būs jākontrolē un jāregulē apmeklētāju plūsma, lai nodrošinātu brīvu apmeklētāju pārvietošanos ejās un novērstu apmeklētāju pastiprinātu pulcēšanos. Tostarp jānodrošina, ka starp tirdzniecības vietām un apmeklētāju rindām dažādās tirdzniecības vietās ir ievērota vismaz divu metru distance, paredz grozījumi rīkojumā.

Tirdziņos nedrīkstēs rīkot izklaides pasākumus, piemēram, tematiskus svētkus, atrakcijas, muzikālus priekšnesumus. Tas neattieksies uz tematiskām izstādēm, ja tiks nodrošināta divu metru distances ievērošana starp individuāliem apmeklētājiem vai dažādu mājsaimniecību locekļiem.

Organizatoram būs jānorobežo ielu tirdzniecības vieta, kā arī pie tirdziņa ieejas jāpārbauda apmeklētāju Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāti. Vienam apmeklētājam būs jānodrošina ne mazāk kā 10  kvadrātmetrus no ielu tirdzniecības organizēšanas teritorijas platības.

KONTEKSTS:

Iepriekš bija noteikts, ka uz visu ārkārtējās situācijas laiku Latvijā būs aizliegta ielu tirdzniecības organizēšana, piemēram, gadatirgu, Ziemassvētku tirdziņu un tam līdzīgu tirdzniecības pasākumu organizēšana. Taču Operatīvajā vadības grupā pagājušajā nedēļā konceptuāli atbalstīta Ziemassvētku tirdziņu norise.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti