Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Agru Bērziņu

Rīta Panorāma

Intervija ar Ministru prezidentu Māri Kučinski

Intervija ar Juri Lazdiņu

«Zemnieku saeima»: Straujais piena cenu kāpums nav objektīvs; ar pārstrādātājiem jāslēdz ilgtermiņa līgumi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Piena iepirkuma cenas straujais kāpums, kas pašlaik ir vērojams Latvijas tirgū, nav pamatots, tāpēc būtu jādomā ilgtermiņā un ražotājiem ar vietējiem pārstrādātājiem būtu jānoslēdz ilgtermiņa līgumi, intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” norādīja biedrības „Zemnieku saeima” priekšsēdētājs Juris Lazdiņš.

Lai gan piena iepirkuma cenu pieaugums ir ļoti labs, tajā pašā laikā tik straujš kāpums neesot objektīvs.

Līdz ar to veidojas neviennozīmīgi vērtējama situācija. “Protams, lauksaimniekiem, kas divus gadus strādājuši ar zaudējumiem, nebūtu korekti pārmest, ka viņi šobrīd izvēlas augstāko iepirkuma cenu, nezinot ilgtermiņā, cik ilgi šī izejviela patērētājiem būs nepieciešama,” norāda Lazdiņš.

No otras puses, jādomā ilgtermiņā – iespējams, tieši šobrīd piena ražotājiem, pārstrādātājiem un tirgotājiem būtu jāapsēžas pie viena galda un jānoslēdz ilgtermiņa līgumi. Tie būtu stabili visām pusēm. Viņaprāt, tas būtu labākais risinājums.

Lazdiņš norāda uz pārstrādātāju teikto, ka straujais cenu pieaugums veido mākslīgu burbuli un drīz kāpums varētu beigties. “Tad, protams, izejvielas ražotājs atkal vērsies pie Latvijas pārstrādātājiem un atkal būs pārmetumi – kur jūs bijāt ātrāk,” komentē biedrības priekšsēdētājs.

Jau ziņots, ka pēc vairāku mēnešu piena iepirkuma cenu krituma nu vidējo cenu izdodas noturēt labā līmenī, pateicoties Polijas piena uzpircēju spiedienam uz Latvijas piena pārstrādi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti