Rīta Panorāma

Intervija ar Elitu Krūmiņu

Rīta Panorāma

Intervija ar Ojāru Spārīti

Intervija ar Mairu Dzelzkalēju

«Zemnieku saeima» no jaunās valdības gaida reformas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Biedrība "Zemnieku saeima" no jaunās valdības sagaida prognozējamību un stabilitāti, kā arī reformas lauksaimniecībā, to intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja biedrības valdes priekšsēdētāja vietniece Maira Dzelzkalēja-Burmistre.

Pēc viņas teiktā, lauksaimniecībā šobrīd nepieciešama prognozējama nodokļu politika un stabils valsts atbalsts, kā arī interešu aizstāvība Briseles gaiteņos - Eiropas Komisijā.

Viņa atturējās atbildēt uz jautājumu, vai jaunajā valdībā amats būtu jāsaglabā līdzšinējam zemkopības ministram Jānim Dūklavam (Zaļo un zemnieku savienība).
 
"Grūti spriest. Viņš jau zināmu laiku ir bijis šajā amatā, viņš pārzina šo jomu. Katrā ziņā neesam dzirdējuši citu alternatīvu, kas būtu spējīgs un gribošs uzņemties šo amatu," teica biedrības valdes priekšsēdētāja vietniece.

Viņa atzina, ka zemnieki no jaunās valdības vēlētos nozarē redzēt reformas. "Ir lietas, kas joprojām nav sakārtotas. Ir pagājusi Eiropas prezidentūra, kas aizņēma laiku, un šobrīd gribētos, lai pievēršas iekšējām problēmām un tam, ko var izdarīt šeit Latvijā," teica Dzelzkalēja-Burmistre.

Viņa atzīmēja, ka, piemēram, piena lopkopji nav apmierināti ar piena kvalitātes noteikšanas noteikumiem Latvijā. "Zemnieki nejūtas pasargāti piena kvalitātes noteikšanā. Nav šī arbitrāžas iespēja," noteica "Zemnieku saeimas" vadītāja vietniece.

Jau ziņots, ka jaunās valdības veidošana uzticēta Zaļo un zemnieku savienības pārstāvim, Saeimas deputātam Mārim Kučinskim. Viņš licis noprast, ka jaunās valdības sastāvs būtiski neatšķirsies no pašreizējās valdības sastāva.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti