«Zemnieku saeima» lūdz atbalstu dārzeņu un augļu audzētājiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Biedrība "Zemnieku saeima" janvāra beigās nosūtījusi vēstuli ar aicinājumu Ministru prezidentam Mārim Kučinskim (Zaļo un Zemnieku savienība) un zemkopības ministram Jānim Dūklavam (Zaļo un Zemnieku savienība) atbalstīt Latvijas dārzeņu un augļu audzētājus, informē biedrībā.

Klimata un tirgus diktēto apstākļu ietekmē dārzkopības nozare šobrīd ir apdraudēta.

Tuvojās jaunā sezona, lauksaimniekiem būs jāiegādājas sēklas, kūdra un citi resursi ražošanai, kas prasa ievērojamus ieguldījumus. Pēc tik sarežģīta gada daudziem dārzeņu audzētājiem būs finansiālas grūtības uzsākt jauno sezonu. Nozares stabilizēšanai atbalsts būtu ļoti nozīmīgs, norāda biedrībā.

"Lai saglabātu Latvijas tautsaimniecībai un reģionu attīstībai tik nozīmīgās nozares ekonomisko dzīvotspēju un pastāvēšanu, kā arī vienlaicīgi nodrošinātu iespēju Latvijas patērētājam arī nākotnē iegādāties Latvijā augušus dārzeņus un augļus, aicinām Ministru prezidentu un zemkopības ministru izvērtēt situāciju un iespēju robežās rast atbalsta mehānismus dārzeņkopības un augļkopības nozarei," atzīmē "Zemnieku saeimas" priekšsēdētājs Juris Lazdiņš.

Pēc viņa teiktā, pēdējās divas sezonas dārzeņu audzētājiem Latvijā bija īpaši smagas. 

Iemesls tam nav zināšanu vai pieredzes trūkums, bet gan klimata izmaiņas, ierobežotās novākšanas un uzglabāšanas jaudas.

"Visu laiku Latvijā dārzeņu audzēšanas platībām ir tendence samazināties un šādi gadi to tikai pastiprina. Pie tik sarežģītiem apstākļiem, iespējams, ka daļa dārzeņkopju samazinās ražošanu vai izvēlēsies citu darbības veidu," norāda "Zemnieku saeimas" vadītājs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti