Rīta Panorāma

Intervija ar Latvijas Basketbola savienības prezidentu Valdi Voinu

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimšēvicu

Intervija ar Mairu Dzelzkalēju

Zemnieku protestā Briselē piedalīsies simts lauksaimnieku no Baltijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pirmdien, 7.septembrī, plānotajā Eiropas Savienības zemnieku lielāko protesta akcijā Briselē no Baltijas valstīm piedalīsies simts dalībnieku, intervijā Latvijas Televīzijai pastāstīja biedrības "Zemnieku saeima" valdes priekšsēdētāja vietniece Maira Dzelzkalēja. Kopumā uz akciju varētu ierasties aptuveni pieci tūkstoši dalībnieku.

Lauksaimnieki šādi plāno vērsties pie Eiropas Savienības amatpersonām, prasot rīkoties, lai risinātu bēdīgo situāciju piena, cūkkopības, lopkopības, augļu un dārzeņu nozarēs. Dzelzkalēja pauda, ka tā būs pēdējo gadu vērienīgāka lauksaimnieku akcija. Situācijas nopietnību raksturo arī tas, ka pēdējā mēneša laikā daudzviet Eiropā akcijas notiek lauksaimnieku akcijas.

Prasības Eiropas lauksaimniekiem šoreiz būs kopējas, un tajās savas mēģināja iestrādāt arī Latvija, norādīja Dzelzkalēja. Latvijai būtiskākais jautājums ir saistībā ar piena sektoru, kur situācija ir smagākā.

Lauksaimnieki vēlas, lai piena sektorā tiktu atdota nauda, kas samaksāta par piena kvotām. Tāpat tiek prasīts pārskatīt intervences cenas pienam. Latvijai būtiski, lai mūsu reģions saņemtu tiešo atbalstu.

„Zemnieku saeimas” pārstāve arī norādīja, ka Briselei būtu jāpieņem politisks lēmums par regulējumu, cik apjomīgu uzcenojumu tirgotāji drīkst piemērot piena produktiem. Viņa gan atzina, ka tā būtu iejaukšanās brīvajā tirgū. Taču pašlaik situācija ir tik nokaitēta, ka to, iespējams, vajadzētu darīt, piebilda Dzelzkalēja.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti