Zemnieks: «Latvijas piens» savam īpašniekam «Trikāta KS» mēnešiem nemaksā par pienu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Piena pārstrādes uzņēmuma SIA "Latvijas piens" kontrolpaketes īpašnieks "Trikāta KS" piecus mēnešus nesaņēma samaksu par pārstrādātājam piegādāto pienu, kā dēļ arī piena ražošanas SIA "Naukšēni" nolēma izstāties no kooperatīva "Trikāta KS", to  Latvijas Radio raidījumā "Pēcpusdiena" atzina "Naukšēnu" valdes priekšsēdētājs Imants Kamzols.

Viņš stāstīja, ka "Naukšēni" nodevuši saražoto pienu „Trikāta KS, kas to tālāk nodeva "Latvijas pienam", kas naudu par piegādāto piena produktu ražošanas izejvielu nemaksāja. 

"Naudu par pienu nesaņēmām piecus mēnešus. Bijām spiesti aiziet [no kooperatīva „Trikāta KS”], jo mums kaut kā arī ir jādzīvo,” atzina Kamzols.

Viņa vērtējumā „Latvijas piena” rīcība, nemaksājot zemniekiem par nodoto pienu, nebija pārāk korekta. Tā liecina, ka „Latvijas Piens” uz zemnieku rēķina veidoja kaut kādu finanšu rezervi, taču - kādiem mērķiem tas darīts un kur šī nauda palika, nav zināms.

Zemnieks par "Trikāta KS" un "Latvijas piena" parādiem
00:00 / 02:40
Lejuplādēt

Pēc bijušā "Latvijas piena" vadītāja Raimonda Freimaņa domām, "Latvijas piena" trīs miljonu eiro lielais parāds "Trikātas KS" ir liela suma un "izskatās nopietni". Tāpat Freimanis izteica izbrīnu, ka "Trikāta KS" vispār ļāvis parādam izaugt līdz tik lielam apjomam. 

Pēc Freimaņa sacītā, vainot Krievijas embargo šajās problēmās nav īsti korekti, jo „Latvijas piens” uz šo tirgu produkciju nav eksportējis. Tāpat arī piena cenām nevajadzētu pasliktināt situāciju, jo piena iepirkumā saistībā ar piena kvotu atcelšanu situācijai vajadzētu būt vieglākai.

Raimonds Freimanis par "Trikāta KS" un "Latvijas piena" attiecībām
00:00 / 03:28
Lejuplādēt

Freimaņa ieskatā, "Latvijas piens" ir uzņēmums, kurā vadība ir vairāk ieinteresēta attīstībā un ir vairāk norūpējies par nākotni nekā īpašnieki – to ir daudz un tiem ir dažādas intereses.

Jau ziņots, ka viens no Latvijas zemniekiem piederošās Jelgavas piena pārstrādes rūpnīcas "Latvijas piens" lielākajiem īpašniekiem, kooperatīvs "Trikāta KS", gatavojas pārdot savas daļas uzņēmumā, vēsta mediji. Eksperti, komentējot situāciju, pieļauj - šādu lēmumu varētu būt ietekmējušas atsevišķas uzņēmuma darbības sākumā pieļautas kļūmes.

"Trikāta KS" valdes priekšsēdētājs Uldis Krievārs LETA sacījis, ka "Trikāta KS" pārdod sev piederošās kapitāldaļas Jelgavas piena pārstrādes rūpnīcā "Latvijas piens", jo uzņēmums nav norēķinājies par iepirkto pienu vairāk nekā trīs miljonu eiro apmērā.

Saskaņā ar "Firmas.lv" informāciju patlaban "Latvijas piena" īpašnieki ir kooperatīvi "Trikāta KS" ar 53,66% kapitāldaļu, "Dzēse" ar 20,94% kapitāldaļu, "Latraps" ar 19,62% kapitāldaļu, kā arī "VAKS" ar 5,87% kapitāldaļu, ziņo LETA.

Tāpat ziņots, ka pret piensaimniecības kooperatīvu "Trikāta KS" Valmieras rajona tiesā iesniegts maksātnespējas pieteikums, liecina informācija Maksātnespējas administrācijas mājaslapā. Norādīts, ka ar pieteikumu tiesā vērsusies Vilpulkas pagasta zemnieku saimniecība "Kalnbrindas". 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti