Zemkopības ministrija: Meža dzīvnieku postījumi lauksaimniecībā un mežsaimniecībā mazinās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Situācija ar medījamo dzīvnieku radītajiem postījumiem lauksaimniecībā un mežsaimniecībā ir normalizējusies, norādīja Zemkopības ministrijā (ZM). Ļoti daudz informācijas par postījumiem esot bijis pirms pieciem gadiem. Taču, kopš Medību likumā veiktas izmaiņas par pušu atbildību, postījumi samazinājušies.

Meža resursu un medību nodaļas eksperts Jānis Bārs stāsta, ka postījumi ir sekas neizdarībai. Valsts meža dienestam (VMD) ir pienākums noteikt adekvātus nomedīšanas apjomus. Mednieku pienākums esot medīt tajā laikā un vietā, kur iespējami postījumi. Savukārt zemes īpašniekam ir jālīdzdarbojas un jānodrošina preventīvie pasākumi.

"Zemes īpašniekam vai tiesiskajam valdītājam ir nevis jāveic, bet jānodrošina preventīvo pasākumu veikšana sava īpašuma aizsardzībai.

Tie ir spīguļi, bimbuļi, grabuļi, jebkādi iespējamie risinājumi savvaļas medījamo dzīvnieku atbaidīšanai. Protams, savstarpēji kombinējot un mainot, jo dzīvnieks ātri pierod.

Un šiem pasākumiem jābūt ir nodrošinātiem. Tas ir pats pamats. Ja gadījumā, neraugoties uz to, postījumi vienalga seko, tādā gadījumā šim zemes īpašniekam vai tiesiskajam valdītājam ir jāvēršas sava novada medību koordinācijas komisijā ar iesniegumu," stāstīja Bārs.

Viņš norādīja, ka komisija vērtē medījamo dzīvnieku populāciju, postījumus, mednieku darbības – vai medības notiek īstajā laikā un vietā. Tāpat tiek vērtēts VMD noteiktais medīšanas apjoms konkrētajai sugai, kas nodarījusi postījumus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti