Zemju atpirkšanai un baznīcu atjaunošanai RD departaments prasa būtiski vairāk naudas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Rīgas domes Pilsētas īpašuma komiteja otrdien, 17.oktobrī, plāno grozīt šā gada budžetu un spriest par nākamā gada vajadzībām, un domes Īpašuma departaments vērsies komitejā ar priekšlikumiem par vairāk nekā 32 miljonu eiro tēriņiem.

Kopumā departaments prasa par gandrīz četriem miljoniem eiro vairāk, nekā sākotnēji plānojis Finanšu departaments.

Lielākais jeb trīs miljonu kāpums paredzēts pašvaldībai vajadzīgās zemes atpirkšanai. Piemēram, par gandrīz diviem miljoniem iegādāsies Rīgas 21. vidusskolai, Rīgas 221. pirmsskolas iestādei un Rīgas Jauno tehniķu centram nepieciešamu zemi. Vairāk nekā divus miljonus eiro departaments grib ielu un veloceliņu atpirkšanai.

Savukārt 300 000 eiro Rīga iecerējusi novirzīt divām baznīcām. Atjaunošanas darbi iecerēti Rīgas Metropolijas Romas katoļu kūrijā, tāpat nauda tiks Latvijas Pareizticīgo baznīcai.

Vēl 300 tūkstošu eiro papildu tēriņi galvaspilsētai radīsies, jo pašvaldības uzņēmumam «Rīgas serviss» kļuvis vairāk darba rotaļu un sporta laukumu uzturēšanā.

Tā kā būtiski auguši ieņēmumi par domes zemes iznomāšanu, par 67 000 eiro vēl šogad plānots palielināt pašvaldības dzīvojamo māju privatizācijas komisijas tēriņus. Lielākā daļa no papildus saņemtās naudas gan tiks izlietota nodokļu nomaksai. Savukārt gandrīz 100 000 eiro sadalīs prēmijās 53 darbiniekiem par labi paveiktu darbu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti