Dienas ziņas

Nolemj sākt Vidzemes slimnīcas reorganizāciju

Dienas ziņas

Makšķerniekus plānais ledus nebiedē

Vai plānošanas reģioni ir vajadzīgi?

Zemgales plānošanas reģions aizstāv savu eksistenci

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Lai gan plānošanas reģioni tika izveidoti jau 2006. gada augustā, plašu atpazīstamību  iedzīvotāju vidū tie joprojām nav iemantojuši. Ziņās jau stāstīts, ka pagājušajā nedēļā Valsts kontrole pēc nesen veiktās pārbaudes, kurā atklājās virkne nepilnību, nebija pārliecināta par to lietderību.

Uzsākot teritoriālo reformu, tika  likvidētas rajonu padomes un izveidoti pieci  plānošanas reģioni. Tomēr TV „Spektrs” uzrunātie iedzīvotāji Zemgalē septiņu gadu laikā tā arī nav īsti sapratuši, kāpēc ir nepieciešama šāda iestāde, kuras  uzturēšanai no valsts budžeta gadā tiek izlietoti ap 200 000 eiro.

Plānošanas reģiona  administrācijas darbinieki par iedzīvotāju neziņu nav pārsteigti, bet Valsts kontroles veiktās revīzijas atzinumam, kurā tiek   apšaubīta pašreizējā plānošanas reģionu lietderība, gan nepiekrīt. Arī pārmetumus par neskaidru valsts finansējuma izlietojumu, piemēram, reģionālo pasažieru pārvadātāju dotācijām, Zemgales plānošanas reģionā noraida.

„Šī nauda - lielie miljoni, kas ienāca, tranzītā tika pārskaitīti mūsu 12 pārvadātājiem,” skaidro Zemgales plānošanas reģiona izpilddirektors Valdis Veips.

No šā gada reģionālo pasažieru pārvadājumus gan koordinēs Autotransporta direkcija, tomēr tāpēc

darba netrūkšot, stāsta projektu vadītājs Raitis Madžulis: „Mūsu misija ir apzināt pašvaldības, kurām ir vienādi vai līdzīgi mērķi un, patērējot septiņas reizes  mazāk laika un resursu, uztaisīt vienu projektu.”

Valsts kontrole norāda  ka  Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) nav izstrādājusi plānošanas reģionu darbības modeli, tāpēc tie nevar plānot savu darbu ilgtermiņā. VARAM valsts sekretāres vietniece  Ilona Raugze pārmetumus gan noraida, bet par uzlabojumiem tomēr domāšot - VARAM līdz 2014. gada beigām izvērtēs plānošanas reģionu lomu reģionālajā attīstībā un izstrādās priekšlikumus to turpmākai darbībai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti