Dienas ziņas

Pļavniekkalna skolu pārcels uz nepiemērotām telpām

Dienas ziņas

Cēsīs analizē Latvijas uzņēmējdarbības vidi

Godina Zemgales labākos uzņēmējus

Zemgalē uzņēmēju vidū pieaug ārzemnieku īpatsvars

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Lauki tukši nepaliks - par to ir pārliecināti Zemgales uzņēmēji, kuri, spītējot dabas  un valstsvīru uzliktajiem šķēršļiem, turpina strādāt izvēlētajā virzienā. Tendences rāda, ka uzņēmējdarbība reģionā attīstās, tomēr aizvien mazāk paliek vietējo uzņēmēju. Šogad aizsākta jauna tradīcija - Rundāles pilī pirmoreiz tika godināti krietnākie un labākie reģiona uzņēmēji.

Ceļš, uz kura bedrīšu ir tikpat daudz cik vārpā graudu, aizved uz saimniecību, kas Rundāles novadā šogad atzīta par labāko. 20 gadu laikā "Sintijas" ir kļuvušas par vienu no lielākajiem graudu audzētājiem novadā, un arī šajā, lauksaimniekiem nelabvēlīgajā gadā, izdevies novākt visu ražu. Paplašinot biznesu, uzsākta arī briežu dārza izveide, vien bažas māc par Saeimā pieņemtajiem likumiem.

"Sociālais nodoklis kā visiem. Mums kā sezonas darbiniekiem būs ļoti grūti noturēt darbiniekus un visu gadu nodrošināt viņus ar darbu. Tas ir ļoti grūti laukos," neslēpj zemnieku saimniecības "Sintijas" saimniece Iveta Borkovska.

Iecavas novadā par gada labāko atzīts kokapstrādes uzņēmums "Spals". Apmēram puse no saražotajām mēbelēm aizceļojot uz ārzemēm, un aizvien lielāks darbs tiekot ieguldīts jaunu tirgu meklējumos un kvalitātes celšanā.

"Pati situācija bīda uzņēmējdarbību uz priekšu, jo konkurence palielinās. Šķēršļus... bieži vien paši liekam sev šķēršļus ar savu galvu," atzīst SIA "Spals" valdes loceklis Jānis Nudiens.

Tuvojoties gada nogalei, Zemgales uzņēmēji saaicināti uz Rundāles pili, lai  pārrunātu problēmas, meklētu risinājumus un pirmoreiz suminātu labākos  uzņēmumus. Tendences rādot, ka Zemgalē uzņēmumu skaits nesarūk, bet sarūk vietējo uzņēmēju skaits. "Tāpēc jācīnās. Šeit tiek nominēti mūsējie, un tas ir mūsu lepnums. Tie saimnieki ir mūsu latviešu saimnieki. Ļoti daudz tagad ir uzņēmumu, kas atrodas mūsu reģionā, bet tie vairs nav latviešu uzņēmumi," atzīst Zemgales plānošanas reģiona uzņēmējdarbības speciāliste Katrīna Dūda.

22 uzņēmējiem par iegūto titulu "Zemgales gada uzņēmējs2016" atgādinās stilizētas dzirnavas, kas simbolizē dinamiku un spēku.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti