Dienas ziņas

Valkā atbalsta vietējos ražotājus

Dienas ziņas

VID aicina palīdzēt atklāt negodīgus uzņēmējus

Zemgalē izvērtē pagājušo tūrisma sezonu

Zemgalē tūrisma sezona – ražīga

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pagājušajā gadā tūristu mītnēs Zemgalē apkalpoti vairāk nekā 72 000 tūristu, kas ir par septiņiem tūkstošiem vairāk nekā vēl pirms gada. Savukārt šā gada tendences rāda, ka, gadu noslēdzot, skaitlis būs vēl lielāks.

Zemgale allaž uzskatīta par lauksaimniecības reģionu, tomēr tās bagātība ir arī pilis un muižas.  Tendence tūristu skaitam palielināties Zemgalē vērojama kopš 2012.gada. “Šogad droši var teikt, ka ir palielinājies tūristu skaits no Baltijas valstīm. Patīkami pārsteidza tas, ka ir parādījusies ļoti liela interese no Lielbritānijas un, protams, arī Skandināvijas,” stāsta Zemgales tūrisma asociācijas valdes priekšsēdētāja Liene Rulle.

Aizvien biežāk Zemgales pilīs un muižās redzami arī  viesi no Japānas un Ķīnas. Populārākais galamērķis  ir Rundāles pils, tomēr durvis ver arī jauni objekti. Mazmežotnes muižu pirmajā sezonā apmeklējuši vairāk nekā 2000 viesu. “Noteikti piedāvājumam ir jāaug. Sapnis ir attīstīt arī skaistu restorānu ar dažnedažādiem ēdieniem, kas reklamētu mūsu muižu ne tikai kā objektu ar senatnīgām ēkām, bet arī ar ēdināšanu,” saka Mazmežotnes muižas vadītāja Iveta Burkāne.

Pasākumu un labsajūtas tūrisms, kurā centrālo vietu ieņem dažādi baudījumi garšas kārpiņām  arī ir tas ceļš, pa kuru jāturpina iet, lai tūristu straume neapsīktu. To apliecinājis arī Eiropas tūrisma galamērķu konkurss. “Patīkami pārsteidza, ka arī Zemgale bija ar saviem piedāvājumiem, un vēl patīkamāk pārsteidza, ka nominantu vidū ir produkts,” norāda Zemgales tūrisma asociācijas valdes priekšsēdētāja Liene Rulle.

''Gastronomiskais tūrisms Bauskā'' ir pirmā sēkla, kas apliecina, ka gastronomiskajam tūrismam reģionā ir potenciāls. Taujāta, kas būs pēc desmit gadiem, Aknīstes tūrisma punkta vadītāja Līga Jaujeniece saka: “Es domāju, mēs joprojām atgriezīsimies pie medus un maizes - pie kaut kādām pamatlietām. Inovācijas un viss kaut kas tāds ir labi, bet tas ir mirklīgi un īslaicīgi.”

Nākotnē Zemgales tūristu mītnēs plānots sagaidīt 100 000 viesu gadā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti