Zandera komentārs: Vecrīgas ieliņās ļoti rūpīgi palīdz klientiem no Ukrainas...

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

„Domāju, ka zināmās Vecrīgas ieliņās, namos un citur centrā ir sākusies vētraina rosība, kas turpināsies līdz tam brīdim, kad būs skaidrs, kādas tieši personas ir Eiropas Savienības sarakstā, uz kurām attieksies aktīvu iesaldēšana. Domāju, ka šobrīd ļoti rūpīgi notiek palīdzība klientiem no Ukrainas mūsu bankās un citās kompānijās, kas strādā ar nerezidentiem,” iknedēļas komentārā Latvijas Radio norāda žurnālists Māris Zanders.

Zanders ironizēja, ka Latvijai ar šāda veida darījumiem ir „vēsturiska pieredze un iestrādātas tradīcijas”. 90.gadu vidū bija premjers [Pāvels] Lazarenko, kurš dažu gadu laikā pamanījās 200 miljonus sakopt. Par to viņu vēlāk ASV tiesāja, viņš sēdēja cietumā. Kad sāka meklēt, kur šīs tiešām lielās summas ir skalotas, tad, protams, mūsu banciņas tur iezīmējās kā palīdzīgas rokas sniedzēji,” stāsta žurnālists.

Zanders kritizē arī situāciju pašlaik: „Nedomāju, ka šajā gadījumā, sevišķi pēdējo gadu laikā, kad ir uzplaukusi nekustamo īpašumu tirdzniecība un nerezidentu bizness -, nedomāju, ka kaut kas ir mainījies. Gan jau mūsējie pieplakuši šim biznesam ļoti labi.”

"Domāju, ka mēs saskarsimies ar nerezidentu biznesa apkalpošanas ēnas pusi, ar kuru vienmēr jārēķinās. Kad nomainās vara, izrādās, ka esi palīdzējis nepareizajiem," saka Zanders.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti