Zandera komentārs: Pāreja uz brīvo elektrotirgu būs pārbaudījums Straujumai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Nesen amatā apstiprinātajai premjerei Laimdotai Straujumai (Vienotība) būs jātiek galā ar virkni jautājumu, kas palikuši no iepriekšējās valdības. Un lielākais pārbaudījums varētu būt pāreja uz brīvas konkurences elektroenerģijas tirgu mājsaimniecībām, tā iknedēļas komentārā Latvijas Radio norāda žurnālists Māris Zanders.

Zanders norādīja uz pēdējo valdības sēdi, ko vadīja Valdis Dombrovskis (Vienotība): „Likās, ka vispār problēmu nav, nevar būt un nebūs, un tas būs tikpat viegli kā ieslēgt elektrības slēdzi. Es pieļauju, ka mediji varbūt taisa šo drāmu drusku par lielu, bet skaidrs – Dombrovska valdība pēdējā savā darbības laikā centās pateikt par elektroenerģijas tirgus liberalizāciju, ka tas jūs neskar.

„Tad Straujuma tagad saņem  mantojumu tādu, ka viņai būs stingri jāskaidro – izvēlēties varbūt ir vienkārši, bet cena var mainīties. Kā viņa ar to tiks galā, tas būs labs jautājums,” norādīja Zanders.

Līdzīgi esot pārmantoti no iepriekšējās valdības jautājumi, kas skar valsts attiecības ar pašvaldībām. „Dombrovskis bija diezgan distancēts. Straujuma ir sevi jau pozicionējusi kā cilvēku, kurš ir draudzīgāks pašvaldībām. Tas nozīme, ka tas varētu būt cits akcents viņas darbībā,” sacīja žurnālists.

Tāpat konflikts Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) būs „skarbs pārbaudījums”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti