Zaķis: «Ātro kredītu» izsniegšana jau ir ierobežota

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

„Ātro kredītu” pieejamība ir ierobežota jau iepriekš, pieņemot citus likumu grozījumus, intervijā Latvijas Radio raidījumam „Pēcpusdiena” pauda Saeimas Tautsaimniecības komisijas deputāts Dzintars Zaķis („Vienotība”).

Vēstīts, ka komisijas deputāti pagājušajā nedēļā sniedza negatīvu atzinumu par iespējamajiem grozījumiem Patērētāju tiesību aizsardzības likumā.

Grozījumi paredz aizliegumu slēgt patērētāju kreditēšanas līgumus naktī; nosacījumu, ka līguma izmaksām ir jābūt samērīgām un gada procentu likme nedrīkst pārsniegt 100%; nokavējumu procentu ierobežošana – to apmērs nedrīkstētu būt lielāks par 18 procentpunktiem virs aizņēmuma likmes gadā.

Zaķis klāstīja, ka jau iepriekš ir pieņemta maksimālā gada likme un naktī kredītus vairs nedrīkst sniegt. Viņš atzina, ka komisijā nav atbalstījis Patērētāju aizsardzības likuma grozījumus, jo tie pašreizējā situācijā nav vajadzīgi. Ja tikko ir pieņemti vieni grozījumi, tad otrus uzreiz nevajag pieņemt.

„Likumdošana nav populisms. (..) Likumdošanai nav ložmetējrežīms – mainam un ik pēc mēneša mainām,” skaidroja Zaķis. „Visas lietas jau ir izdarītas. (..) Ja vieni grozījumi situāciju sakārtos, tad nav vajadzības pieņemt nākamos grozījumus,” sacīja deputāts.

„No iepriekšējā likuma pieņemšanas efekts ir pozitīvs. (..) Var kvalitatīvi novērtēt to, kas jau ir pieņemts pirms diviem mēnešiem,” teica Zaķis. Viņš apstiprināja, ka ceturtdien „Vienotība” balsos pret grozījumiem Patērētāju tiesību aizsardzības likumā.

Opozīcijas deputāts Jānis Tutins ("Saskaņas centrs") gan pauda, ka diskusiju ir nepieciešams uzturēt. Viņš akcentēja, ka kredītus parasti ņem cilvēki ar zemiem vai vidēji zemiem ienākumiem, tāpēc tos ir tik grūti atdot.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti