Zaharjins: LM kreditori pozitīvi noskaņoti pret potenciālo investoru - «Daļpolimetall»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Grūtībās nonākušā Liepājas metālapstrādes uzņēmuma „Liepājas metalurgs” (LM) kreditoru klubs ir labvēlīgi noskaņots pret kompānijas potenciālu investoru - Krievijas kalnrūpniecības un metalurģijas uzņēmumu „Daļpolimetall”, sacīja LM akcionārs Sergejs Zaharjins.

„Manuprāt, kreditoru klubs ir labvēlīgi noskaņots pret „Daļpolimetall”. Nelabvēlīga attieksme ir vienīgi ekonomikas ministram [Danielam Pavļutam] - mums ar viņu ir absolūti atšķirīga izpratne par LM,” stāstīja Zaharjins, piebilstot, ka, viņaprāt, ministrs nav ieinteresēts glābt uzņēmumu.

Viņš arī atzīmēja, ka sarunas ar „Daļpolimetal” norisinās labi, un kompānija vēlas investēt LM ražotnē un tās modernizācijā. Krievijas kompānija pagaidām gan nav izvirzījusi nekādus konkrētus nosacījumus investēšanai LM.

LM akcionārs sacīja, ka pašreiz svarīgākais ir izvērtēt, kurš būtu labākais investors kompānijai. „Tas arī noteikts gala izvēli par investoriem. Esmu ticies arī ar, tā saucamajiem, [LM līdzīpašnieka] Kirova Lipmana atrastajiem investoriem. Tas, ka viņš pats ir atradis investoru ir blefs, jo visi potenciālie ieguldītāji uzreiz vēršanas pie manis,” teica Zaharjins.

LM kreditoru kluba piesaistā konsultanta „Prudentia” valdes priekšsēdētājs Kārlis Krastiņš norādīja, ka „Prudentia” pašlaik runā ar vairākiem potenciālajiem investoriem. „„Prudentia” pašlaik runā ar vairākiem potenciāliem investoriem, grūti kādu izcelt. „Prudentia”, protams, ieteiks kreditoru klubam tos investorus, kuru piedāvājums būs kreditoriem un LM darbības ilgtspējai vispieņemamākais,” viņš pastāstīja.

Savukārt viens no uzņēmuma kreditoriem - Valsts kase - atteicās komentēt pašreizējo situāciju saistībā ar LM. „Mēs pašlaik neesam gatavi komentēt nevienu no iespējamajiem investoriem, lai neradītu interešu konfliktu vai baumas. Vēl mazāk mēs varam komentēt Zaharjina interpretāciju tādai vai citādai kreditoru kluba reakcijai,” sacīja Valsts kases preses sekretāre Eva Dzelme.

Jau rakstīts, ka LM tiek meklēts investors, un ir izskanējuši divi potenciālie ieguldītāji - Krievijas kalnrūpniecības un metalurģijas kompānija „Daļpolimetall”, ar kuru sarunas ir Zaharjinam, un Lipmana uzrunātais Krievijas koncerns „Rosenergomaš”.

Investors LM tiek meklēts, jo uzņēmums ir nonācis finanšu grūtībās. Kompānijas pamatražošana apgrozāmo līdzekļu trūkuma dēļ ir pārtraukta. Savukārt uzņēmuma lielākie kreditori, tostarp Valsts kase, meklē risinājumus, kā grūtībās nonākušo kompāniju glābt. Liepājas tiesa ir ierosinājusi LM tiesiskās aizsardzības procesa lietu.

LM ir lielākais darba devējs Liepājā - kompānija nodarbina nedaudz vairāk par diviem tūkstošiem cilvēku. Uzņēmuma akcijas kotē „NASDAQ OMX Riga” otrajā sarakstā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti