«ZAAO» plāno par 23,6% palielināt tarifu atkritumu poligonā «Daibe»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Atkritumu apsaimniekotājs "ZAAO" no nākamā gada plāno par 23,6% palielināt sadzīves atkritumu apglabāšanas tarifu poligonā "Daibe", aģentūrai LETA pastāstīja kompānijas pārstāve Zane Leimane.

Viņa sacīja, ka patlaban par sadzīves atkritumu apglabāšanu poligonā "Daibe" ir jāmaksā 56,02 eiro par tonnu bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), bet atbilstoši sagatavotajam tarifu projektam no nākamā gada sadzīves atkritumu apglabāšanas tarifs poligonā "Daibe" varētu būt 69,25 eiro par tonnu bez PVN.

Leimane skaidroja, ka tarifa pieaugums ir saistīts ar izmaiņām tehnoloģiskajā procesā, kas attiecas uz atkritumu priekšapstrādi un sagatavošanu apglabāšanai. Nepieciešams sākt arī pakalpojumu nodrošināšanā iesaistītās tehnikas (kompaktora, frontālā iekrāvēja) un tehnoloģisko iekārtu (reversās osmozes infiltrāta attīrīšanas iekārtas) nomaiņu un modernizāciju. Tehnikas iegādātas laika posmā no 2003. līdz 2006.gadam par Eiropas Savienības Kohēzijas fonda finansēto projektu līdzekļiem un patlaban ir fiziski un morāli novecojušas.

Tāpat ir pārrēķināta "ZAAO" meitasuzņēmuma SIA "ZAAO enerģija" darbības ieņēmumu ietekme uz sadzīves atkritumu apglabāšanas tarifu no elektroenerģijas realizēšanas obligātā iepirkumā.

Attiecīgais sadzīves atkritumu apglabāšanas tarifa projekts iesniegts Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai 15.jūlijā.

KONTEKSTS:

"ZAAO" pagājušajā gadā strādāja ar 6,868 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 10,7% vairāk nekā 2017.gadā, kā arī kompānija guva peļņu 103 646 eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš.

Kompānija "ZAAO" reģistrēta 1998.gada novembrī. "ZAAO" pieder Valmieras pilsētas pašvaldībai, Pārgaujas, Limbažu, Cēsu, Smiltenes, Viļakas, Baltinavas, Rugāju, Balvu, Apes, Saulkrastu, Krimuldas, Naukšēnu, Jaunpiebalgas, Beverīnas, Vecpiebalgas, Mazsalacas, Raunas, Līgatnes, Amatas, Kocēnu, Alojas, Rūjienas, Burtnieku, Salacgrīvas, Priekuļu, Valkas un Strenču novadu pašvaldībām. "ZAAO" ir "ZAAO enerģija" vienīgā īpašniece.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti