Panorāma

Zemnieku federācija -- pret lielo zemes gabalu iegādi

Panorāma

Skolās tikai 5% īpašo skolēnu

"Wizz Air" saasina konkurenci Rīgas lidostā

«WizzAir» saasina konkurenci Rīgas lidostā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ungārijas aviokompānijas „WizzAir” lēmums Rīgas lidostā veidot savu bāzi un atklāt vēl četrus jaunus maršrutus ir saasinājusi konkurenci. Sāncenši gan pagaidām bažas neizrāda, uzsverot, ka, pēc viņu domām, nekādas īpaši lielas pārmaiņas nav notikušas.

Vairākus gadus tika runāts, ka savu bāzi Rīgas lidostā varētu izveidot Īrijas zemo cenu lidsabiedrība “Ryanair”, un tas būtu ieguvums gan ceļotājiem, gan valsts budžetam. Taču lidostas vadība skaidroja – ar “Ryanair” iet grūti, jo lidsabiedrība netaisnīgi pieprasa lielas atlaides un dotācijas. Iespējams, tieši tāpēc ceturtdien svinīgo lenti, atklājot bāzi Latvijā, Rīgas lidostas vadība pārgrieza nevis ar “Ryanair” cilvēkiem, bet ar citas – ungāru zemo cenu lidsabiedrības “WizzAir” pārstāvjiem.

“WizzAir” sola Rīgai jaunus galamērķus, darbavietas Latvijas iedzīvotājiem un daudz ārvalstu tūristu. Gan kompānijas vadība, gan Rīgas lidostas priekšniecība atbild, ka atlaides „WizzAir” nebūs. „Ja kādreiz bijuši „Ryanair” kādi īpaši nosacījumi, tad „WizzAir” atnāca ar šīs dienas nosacījumiem, kurus mēs piedāvājam jebkurai kompānijai,” saka lidostas vadītājs Aldis Mūrnieks.

„Mums no lidostas nav nekāda īpaša atbalsta vai kā cita, kas nebūtu pieejams pārējām lidsabiedrībām. Mēs te jūtam  godīgu attieksmi, un tā ir laba platforma tam, lai atvērtu bāzi un attīstītos, to mēs arī darām. Šeit ir visi nosacījumi, lai būtu zemas biļešu cenas,” saka „Wizzair” komercdirektors Ģērģs Arbāns.

Ungārijas „WizzAir” kļuva par pirmo ārvalstu lidsabiedrību, kurā atklāja savu bāzi Rīgas lidostā.

Atverot jaunus maršrutus un piedāvājot konkurētspējīgas cenas, “WizzAir” var sagādāt galvassāpes citām lidsabiedrībām,  pirmām kārtām “airBaltic” un “Ryanair”, kas ir divas lielākās Rīgas lidostā un kuru maršruti daļēji pārklāsies ar “WizzAir”.

Nacionālās lidsabiedrības “airBaltic” viceprezidents Jānis Vanags ir mierīgs. Viņš uzskata – nekas īpašs nav noticis. Konkurentu attīstība nebaida, un “airBaltic” cenas tas īpaši neietekmēs.  

Tikmēr “Ryanair” preses pārstāvji ir atturīgi un rakstiski “Panorāmai” paskaidroja, ka nekomentēs konkurentu darbu, vien piebilstot, ka kompānija “Ryanair” - kaut arī nav bāzes Rīgā,- taču tā tik un tā lido uz vairāk galamērķiem no Latvijas nekā „Wizzair”. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti