«WizzAir» lidostā «Rīga» atklāj bāzi un lidos uz vēl četrām pilsētām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Aviokompānija „WizzAir” ceturtdien lidostā „Rīga” atklājusi savu bāzi, kā arī sākusi lidojumus uz vēl četriem jauniem mērķiem – pilsētām Rietumeiropā.

Ungāru lidsabiedrība “WizzAir” kļuva par pirmo ārvalstu aviokompāniju, kura atklāja savu bāzi Rīgas lidostā. Komentējot šo notikumu lidostas vadītājs Aldis Mūrnieks uzsver: uzvarētāji būs abi – gan lidosta,  gan lidsabiedrība.    

Lidostas pārstāve Sarmīte Rinmane norāda, ka lidostā plānots izvietot vienu „Airbus A-320” gaisa kuģi. Lidojuma laikā šajā lidmašīnā būs paziņojumi arī latviešu valodā, jo apkalpes locekļi būs Latvijas iedzīvotāji. Lidsabiedrība savam vajadzībām Latvijā pieņēmusi darbā 22 cilvēkus, nākotne nodarbināto skaits tiks palielināts. 

Jaunie reisi tiks atklāti dažādos laikos, vēlākais no tiem – augustā.

„Tātad, šodien [ceturtdien] tiek atklāts reiss uz Parīzi, Buvē lidostu, [piektdien] 20. jūnijā „WizzAir” sāks lidojumus uz Donkasteru un 22.jūnijā sāks lidojumus uz Barselonu. Savukārt ceturtais jaunais reiss ir paredzēts augustā uz  Dortmundi,” stāsta Rinmane.

Paredzēts, ka Ungārijas aviokompānija „WizzAir” arī palielinās reisu skaitu uz Lutonas lidostu Londonā un Torpas lidostu Oslo.

Kompānija šogad ir iecerējusi pārvadāt 348 000 pasažieru, kas ir par gandrīz 50% vairāk nekā iepriekšējā gadā.

Gan satiksmes ministrs Anrijs Matīss, gan Mūrnieks, kuri ceturtdien kopā ar “WizzAir” pārstāvjiem pārgrieza svinīgo lenti, izteica gandarījumu par ungāru aviokompānijas lēmumu paplašināt savu darbību Rīgā, jo tas, pēc amatpersonu domām, veicinās tūristu pieplūdumu un papildus ienākumus valsts budžetā.

Tikmēr “WizzAir” tiešie konkurenti neredz pamatu lielam priekam. Ko par “WizzAir” bāzi Rīgas lidostā domā “AirBaltic” un “Ryanair” - par to skatieties ceturtdien LTV “Panorāmā”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti