«Wall Street Journal»: «Printful» kļuvis par Latvijas pirmo «vienradzi»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

"Draugiem Group" drukas produktu ražotājs "Printful" ieguvis 130 miljonu dolāru (106,6 miljonu eiro) investīcijas no privātā investīciju uzņēmuma "Bregal Sagemount", kļūstot par pirmo Latvijas "vienradzi" jeb jaunuzņēmumu, kas sasniedzis vairāk nekā viena miljarda ASV dolāru tirgus vērtību, vēstī "Wall Street Journal".

"Bregal Sagemount" investīcijas veicis, neiegūstot kontroles tiesības pār uzņēmumu.

Par vienradžiem dēvē jaunuzņēmumus, kuru tirgus vērtība pārsniegusi miljarda dolāru vērtību.

Kā ziņots, "Printful" ir apdrukas un šūšanas ārpakalpojumu uzņēmums, kas izgatavo un piegādā pasūtījumus internetveikalu vārdā.

Šī gada ziemā "Printful" bija deviņas ražotnes visā pasaulē, no kurām četras atrodas ASV – divas Šarlotā, Ziemeļkarolīnā, pa vienai Losandželosā, Kalifornijā, un Kopelā, Teksasā.

Pērn "Printful Latvia" meitassabiedrība "Printful Custom Printing P.L." Spānijā sāka ienākošo pasūtījumu izpildi otrajā Eiropas ražotnē Barselonā. 2020. gadā tika dibināta meitassabiedrība "Prinful UK Ltd." Lielbritānijā, lai nodrošinātu drukas ārpakalpojumu un izsūtīšanu gala patērētājam.

Šī gada pavasarī "Forbes" ierindoja "Printful" starp labākajiem darba devējiem ASV jaunuzņēmumu vidū.

"Printful Latvia" reģistrēta 2017. gada februārī, un tās pamatkapitāls ir 350 000 eiro. Kompānijas patiesie labuma guvēji ir Lauris Liberts un Agris Tamanis.

"Printful Latvia" pagājušajā gadā strādāja ar 47,243 miljonu eiro apgrozījumu, kas salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu ir pieaugums vairāk nekā divas reizes, bet kompānijas peļņa pieauga par 73,5%, sasniedzot 13,982 miljonus eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti