VW varētu pilnībā reorganizēt kompāniju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Vācijas autobūves koncerna "Volkswagen" valde rīkos ārkārtas sanāksmi, lai apsvērtu vispusīgu kompānijas reorganizāciju, ņemot vērā vērienīgo izmešu skandālu. Sagaidāms arī, ka koncerna jaunais vadītājs Matiass Millers izklāstīs plānus, kā atjaunot kompānijas iedragāto tēlu.

Vienlaikus kļuva zināms, ka “Volkswagen” galvenās mītnes pilsēta Volfsburga nolēmusi iesaldēt  izdevumus un nepiesaistīt jaunus darbiniekus – gadījumam, ja tās finanšu stāvokli smagi ietekmēs ar autoražotāju saistītais skandāls. Volfsburgā dzīvo aptuveni 124 000 cilvēku un vairāk nekā puse no tiem strādā "Volkswagen".

Kā jau ziņots, pagājušajā nedēļā atklājies, ka 11 miljoni "Volkswagen" dīzeļdzinēju automašīnu tika aprīkoti ar programmatūru, kas var falsificēt kaitīgo izmešu datus. "Volkswagen" grupā ietilpstošā Čehijas autobūves kompānija "Škoda Auto" pirmdien atklāja, ka ar šādu programmatūru ir aprīkotas 1,2 miljoni, bet “Audi” – 2,1 miljons tās ražoto automašīnu.

Koncerna akciju cena jau ir sarukusi par trešdaļu, un Amerikas Savienotajās Valstīs tam draud līdz pat 18 miljardu dolāru sods.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti