Rīta Panorāma

"Labi vecāki šodien" - atbalsts vecākiem

Rīta Panorāma

Latvijas Nezināšanu diena - 6. septembris

Sociālās apdrošināšanas iemaksas

VSAA īpašos paziņojumos aicinās iedzīvotājus sekot līdzi pensijas kapitālam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) grasās izsūtīt īpašus paziņojumus no 18 līdz 42 gadus veciem iedzīvotājiem, aicinot viņus sekot līdzi tam, cik daudz par viņiem samaksāts sociālās apdrošināšanas iemaksās un attiecīgi uzkrāts pensijai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" pavēstīja VSAA vadītāja Inese Šmitiņa.

Viņa atgādināja, ka no sociālajām iemaksām ir atkarīgs gan dažādu pabalstu, gan nākotnē - arī pensijas apmērs.

Jautāta, kad cilvēki aktīvāk sāk sekot līdzi savas pensijas kapitālam, Šmitiņa atzina, kas tas diemžēl notiek īsi pirms pensijas vecuma sasniegšanas.

"Tad, kad sāk skatīties pensijas prognozes un ierauga šos nepatīkamos pārsteigumus, ar ko viņi nav rēķinājušies," teica VSAA vadītāja.

Viņa atzīmēja, ka tieši tādēļ arī nolemts sūtīt individuālos paziņojumus iedzīvotājiem, kas sākuši darba gaitas no 1996.gada, kad izveidojās jaunā pensiju sistēma. "Šo cilvēku nākotnes pensija tikai un vienīgi būs atkarīga no iemaksām," norādīja Šmitiņa, piebilstot, ka līdz ar to šie paziņojumi sasniegs 18-42 gadu vecus cilvēkus, izņemot mikrouzņēmumos strādājošos.

Vēstules tiks izsūtītas elektroniskās deklarēšanas sistēmā portālā "latvija.lv", aicinot sekot līdzi tam, cik daudz sociālās apdrošināšanas iemaksās par cilvēku ir samaksāts no 2012.gada.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti