Aktuāli

No 1.janvāra kompensējamo zāļu receptes un slimības lapas izrakstīs tikai elektroniski

Aktuāli

AKKA/LAA iebilst pret pilnu piekļuvi "periodika.lv" skolu bibliotēkās

VSAA pārstāve Ilze Vindele par izmaiņām saistībā ar pensiju 2. līmeņa plāna maiņu

VSAA: Bankas no nākamā gada nepieņems pensiju 2.līmeņa iesniegumus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Bankas no 2018.gada 1.janvāra klātienē un internetbankās vairs nepieņems iedzīvotāju iesniegumus par dalību Valsts fondēto pensiju shēmā (VFPS) jeb pensiju 2.līmenī, informē Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) preses sekretāre Iveta Daine.

Tādējādi tikšot nodrošināta vienlīdzīga attieksme pret visiem līdzekļu pārvaldītājiem.

VSAA norāda, la sākotnējais sadarbības mērķis – atvieglot pakalpojuma pieejamību klientiem – ir zaudējis aktualitāti. Jaunu iesniegumu skaits ir būtiski mazinājies, jo iedzīvotāji, kuriem bija tiesības brīvprātīgi pievienoties pensiju 2.līmenim, savu izvēli jau ir izdarījuši.

Turklāt iesniegumus valsts fondētās pensijas kapitāla līdzekļu pārvaldītāja un ieguldījumu plāna izvēlei vai maiņai var iesniegt valsts vienotajā pakalpojumu portālā "latvija.lv", izmantojot e-pakalpojumu.

Aģentūrā atzīmē arī, ka pirms līdzekļu pārvaldītāja vai ieguldījumu plāna izvēles interneta vietnē "manapensija.lv" vēlams iepazīties ar detalizētu informāciju par jebkuru ieguldījumu plānu, un tos savstarpēji salīdzināt.

Informāciju par savu dalību pensiju 2.līmenī var apskatīt portālā "latvija.lv", izmantojot e-pakalpojumus - pensiju 2.līmeņa dalībnieka konta izrakstu un informāciju par pensiju 2. līmeņa dalībnieka reģistrāciju un ieguldījumu plāna izvēli.

Iesniegumus var iesniegt arī personīgi jebkurā VSAA klientu apkalpošanas centrā vai valsts un pašvaldību vienotajos klientu apkalpošanas centros.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti