«Volkswagen» dīzeļgeitas skandāla dēļ izmaksās kompensācijas vairāk nekā 90 000 britu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Vācijas autobūves koncerna "Volkswagen" grupa Lielbritānijā panākusi ārpustiesas izlīgumu, lai aptuveni 91 000 autovadītāju dīzeļdegvielas izmešu skandāla dēļ izmaksātu kompensācijas.

Uzņēmumam tas izmaksās 227 miljonus eiro.

«Volkswagen» dīzeļgeitas skandāla dēļ izmaksās kompensācijas vairāk nekā 90 000 britu
00:00 / 00:29
Lejuplādēt

Izlīgums ir atbilde uz grupas prasību tiesā, ko cēla vairāku tūkstošu Anglijā un Velsā dzīvojošo vārdā.

2015. gada septembrī "Volkswagen" izraisīja globālu skandālu, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem tā ražoto automašīnu aprīkotas ar konkrēta tipa dīzeļdzinējiem, kam uzstādīta kaitīgo izmešu mērījumu falsificēšanas programmatūra. "Volkswagen" saistībā ar šo skandālu kompensācijās un tiesu nodevās jau samaksājis daudzus miljardus eiro. Lielākā daļa no šīs summas nonākusi ASV.

Kā teikts "Volkswagen" galvenā jurista Filipa Hārmaņa paziņojumā, izlīgums ir vēl viens nozīmīgs pavērsiens, jo "Volkswagen" grupa turpina virzīties uz priekšu pēc ļoti nožēlojamiem notikumiem, kas noveda līdz 2015. gada septembrim, kad uzplaiksnīja skandāls.

Uzņēmumā sacīja, ka precīzi izlīguma noteikumi ir konfidenciāli. Tomēr norādīts, ka papildus kompensācijām ""Volkswagen" grupa veic atsevišķu iesaistīto pušu juridisko izmaksu un citu nodevu segšanu".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti