Voits: Zivsaimniecībā Eiropā aizvien daudz neskaidru jautājumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Šonedēļ Eiropas Parlaments pieņēma savu Zivsaimniecības politikas reformas versiju. Jaunie noteikumi paredz gan nozvejas kvotu saglabāšanu, gan aizliegumu izmest nevajadzīgās noķertās zivis jūrā, kas dažās valstīs joprojām ir izplatīta prakse.

Latvijas Zivsaimnieku asociācijas vadītājs Inārijs Voits saka, ka jaunajos noteikumos ir gan pozitīvas, gan negatīvas lietas.

Starp ieguvumiem var minēt lielāku atbalstu zivsaimnieku organizācijām produktu ražošanā un pārstrādē. Savukārt par zivju izmešanu joprojām ir daudz neskaidrību, kas būs jāatrisina nākamgad, saka Voits. „Tur parādīsies tādas zivis... Kur tās var nodot [zivis, kuras līdz šim izmeta]? Pa kādu cenu? Kādi ir zivju izmēri [kuras drīkst vai nedrīkst izmest]? Vai būs kādi minimālie zivju izmēri? (..) Pagaidām tas viss ir tādā nosacītā līmenī. Attiecībā uz pārējo – to, ko Latvija vēlējās mainīt – nomainīt kuģus par ekonomiskākiem, dabai draudzīgākiem un degvielu mazāk patērējošākiem – bija galīgi garām. Latvijas variants netika pieņemts," sacīja Voits.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti