VNĪ padome par valdes pagaidu locekli ieceļ Jāni Ivanovski-Pigitu 

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

“Valsts nekustamo īpašumu” (VNĪ) padome par valdes pagaidu locekli iecēlusi Nekustamā īpašuma attīstības pārvaldes direktoru Jāni Ivanovski-Pigitu, informēja VNĪ.

“Padome uzņēmuma valdei tuvākajiem gadiem ir izvirzījusi ļoti konkrētus mērķus, tādēļ arī par valdes pagaidu locekli iecēlām pieredzējušu speciālistu, kurš ir strādājis ar lieliem infrastruktūras attīstības projektiem un kurš jau līdz šim darbojās uzņēmuma vadības komandā,” izvēli skaidroja VNĪ padomes priekšsēdētājs Mārtiņš Bičevskis. 

VNĪ informēja, ka Ivanovska-Pigita darba pieredze pēdējo septiņu gadu laikā ir bijusi saistīta ar apjomīgu infrastruktūras objektu attīstību. Patlaban viņš ir VNĪ Nekustamā īpašuma attīstības pārvaldes direktors, taču pirms tam ir strādājis Valsts izglītības attīstības aģentūrā, bijis Izglītības infrastruktūras projektu departamenta direktors, pirms tam – Struktūrfondu vadības un kontroles departamenta direktors. 

“Mūsu darbu grafiks ir patiešām intensīvs. Līdz 2019. gada beigām ir jānodod trīs infrastruktūras objekti, bet nākamgad plānojam pabeigt darbus 17 objektos. Starp tiem ir arī Valsts prezidenta mājvieta Jūrmalā un Okupācijas muzeja piebūve,” pastāstīja Ivanovskis-Pigits. 

Starp VNĪ Nekustamo īpašumu attīstības pārvaldes prioritātēm ir arī nekavējoša un pastiprināta visu aktuālo būvobjektu drošības pārbaude un Jaunā Rīgas teātra rekonstrukcijas darbu pabeigšana pienācīgā kvalitātē un paredzētajos termiņos. 

Patlaban valdē strādā valdes priekšsēdētājs Andris Vārna un valdes locekle Sigita Janvāre. Jaunais valdes priekšsēdētājs Renārs Griškevičs darbu sāks 2020. gada 6. janvārī, savukārt uz vēl vienu valdes locekļa vietu pašlaik norisinās atklāts konkurss, kura pieteikumu pieņemšana noslēgsies 20. novembrī. Ivanovskis-Pigits ir apstiprināts kā valdes pagaidu loceklis, VNĪ padome tuvākajā laikā izsludinās konkursu uz valdes locekļa vietu. 

KONTEKSTS:

Nedēļas sākumā, uzņemoties morālu atbildību par traģisko negadījumu, kurā no Finanšu ministrijas jumta nokrita strādnieks, no valdes locekļa pienākumu pildīšanas atkāpās Kitija Gruškevica. Viņa valdē bija atbildīga par attīstības un būvniecības projektiem. 

Iespējams, no jumta nokritušais strādnieks netika nodarbināts tiesiski. Jumta nomaiņu organizē VNĪ, kas sāka pārbaudi. Policija par negadījumu uzsākusi kriminālprocesu.

VNĪ kopā ar Valsts ieņēmumu dienestu (VID) un Iepirkumu uzraudzības biroju (IUB) traģiskā notikuma iespaidā apņēmušies izveidot visaptverošāku uzraudzības un kontroles sistēmu valsts organizētajos būvniecības iepirkumos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti