VNĪ kļuvuši par jaunās VID administratīvās ēkas 100% īpašniekiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pagājušā gada 30.decembrī kļuvusi par SIA "Biroju centrs Ezerparks" 100% kapitāldaļu īpašnieci, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Biroju centrs "Ezerparks" ir Valsts ieņēmumu dienesta (VID) jaunās administratīvās ēkas Talejas ielā 1 īpašnieks.

Iepriekš "Biroju centrs Ezerparks" īpašnieki bija VNĪ (31,5%) un SIA "Mežaparks SPV" (68,5%). "Mežaparks SPV" 100% kapitāldaļas pieder Lielbritānijas uzņēmumam "New Europe Real Estate Ltd", bet "Mežaparks SPV" valdes priekšsēdētājs līdz 2013.gada septembrim bija bijušais Rīgas domes priekšsēdētājs Gundars Bojārs.

VNĪ pārstāvis Arnis Blodons aģentūrai LETA sacīja, ka patlaban "Biroju centra Ezerparks" kapitāldaļu iegādes darījums vēl nav noslēdzies, tāpēc tam ir ierobežotas informācijas pieejamības statuss.

"Kad Finanšu ministrija (FM) atcels šo slepenības statusu, tiks sniegta visa informācija par darījumu. Patlaban varu pateikt vien to, ka darījuma mērķis ir ēkas pārvaldīšanas vienkāršošana un līdzekļu taupīšana," sacīja Blodons.

FM pārstāvis Aleksis Jarockis aģentūrai LETA skaidroja, ka slepenības statusu var noņemt Valsts kanceleja, nevis FM. "Pēc VNĪ valdes lēmuma FM gatavo vēstuli par īpašā statusa noņemšanu un tuvākajās dienās to nosūtīs Valsts kancelejai," informēja Jarockis.

LETA jau ziņoja, ka VID administratīvās ēkas Talejas ielā 1 telpu nomas maksai, apsaimniekošanas maksai un apdrošināšanai turpmākajos 27 gados katru gadu būs nepieciešami 8 923 436 eiro gadā. Savukārt VID plānotie izdevumi komunālo pakalpojumu maksas segšanai 2016.gadam un turpmākajiem gadiem ir 1 368 579 eiro gadā, šodien nolēma valdība.

Valdība nolēma, ka ilgtermiņa saistību apmērs VID administratīvās ēkas Talejas ielā 1 telpu nomas maksas izdevumu segšanai VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) 2016.gadā un turpmākajos 27 gados ik gadu ir 7 645 355 eiro, bet 2044.gadā 2 548 452 eiro apmērā.

Saskaņā ar apakšnomas līguma nosacījumiem telpu Talejas ielā 1 apsaimniekošanas maksa nedrīkst pārsniegt 2,19 eiro par kvadrātmetru (bez PVN) mēnesī. Ņemot vērā, ka VID iznomāta mazāka platība, nekā sākotnēji tika plānots, nepieciešamais finansējums telpu Talejas ielā 1 apsaimniekošanas izdevumu segšanai 2016.gadā un turpmāk ir 1 258 897 eiro gadā un nekustamā īpašuma apdrošināšanas izdevumu segšanai 19 184 eiro (kopā 1 278 081 eiro).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti