VM kopā ar skaistumkopšanas nozari jāizstrādā kritēriji epidemioloģiski drošai darbībai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība") piektdien, 29. janvārī, ar rezolūciju uzdevis Veselības ministrijai (VM) sadarbībā ar skaistumkopšanas nozari izstrādāt kritērijus epidemioloģiski drošai darbībai ilgtermiņā, informēja Ministru kabineta preses sekretārs Reinis Grāvītis. 

Premjers paziņojumā medijiem norādīja, ka Covid-19 pandēmijas izplatība un vakcīnu pieejamība nozīmē, ka ar ierobežojumiem nāksies sadzīvot vēl ilgāku laika periodu.

"Izprotot sabiedrības vajadzības, mums ir jāmeklē veidi, kā organizēt epidemioloģiski drošu dzīvi ilgtermiņā, nodrošinot nepieciešamos pakalpojumus un preces iedzīvotājiem un ekonomisko aktivitāti uzņēmējiem. Runājot par skaistumkopšanas nozares pakalpojumiem, esmu uzdevis Veselības ministrijai sadarbībā ar nozari izstrādāt kritērijus, kā iedzīvotājiem būtu iespējams saņemt pakalpojumus epidemioloģiski drošā veidā," uzsvēra Kariņš.

Tāpat ir arī jāizstrādā prasību kopums, kas skaistumkopšanas nozarei jāievēro, atsākot pakalpojumu sniegšanu, kā arī jāparedz atbilstoši mehānismi šo prasību efektīvai kontrolei.

Atbilstoši priekšlikumi VM valdībā jāiesniedz nedēļas laikā.

KONTEKSTS:

Ministru kabinets ceturtdien, 21. janvārī, apstiprināja pašreizējo Covid-19  ierobežojumu saglabāšanu līdz 7. februārim, līdz kuram noteikta ārkārtējā situācija. Arī līdz 7. februārim mājsēde no plkst. 22.00 līdz plkst. 5.00 jāievēro naktīs no piektdienas uz sestdienu un no sestdienas uz svētdienu. Noteikta arī virkne drošības pasākumu, tostarp nestrādā visa skaistumkopšanas nozare (tajā skaitā arī frizieri). 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti