VK: Pusei privātmāju nav līgumu par atkritumu izvešanu; pašvaldības apšauba datus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Lai gan Valsts kontrole (VK) pēc revīzijas par atkritumu apsaimniekošanu secinājusi, ka puse  privātmāju nav noslēgušas līgumus par šo pakalpojumu, tomēr pašvaldību pārstāvji steidz apšaubīt šādu datus, norādot uz stingru kontroli.

Valsts kontroles pārstāvji Latvijas Radio raidījumā „Krustpunktā”, atsaucoties uz apjomīgo revīziju rezultātiem, norādīja, ka 56% individuālo māju iedzīvotāju nav noslēguši līgumus par atkritumu izvešanu.

Pašvaldībās piekrīt, ka šāda prakse no iedzīvotāju puses nav likumīga un mēdz notikt, taču VK aprēķini esot krietni pārspīlēti. Latvijas Pašvaldību savienības padomniece Sniedze Sproģe pauž neticību tik lielam īpatsvaram, sakot, ka pašvaldības cenšas rūpīgi kontrolēt šo jautājumu, turklāt arī attiecībā uz vasaras mājām.

VK gan piebilst, ka lielais skaits varētu būt skaidrojams ar ekspluatācijā nenodotajām mājām, jo līgumi tiek prasīti tikai pēc to nodošanas.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Jau ziņots, ka februāra sākumā VK nāca klajā ar apjomīgu revīziju par atkritumu apsaimniekošanu, secinot, ka divarpus gadu laikā iedzīvotāji ir par pārmaksājuši 3,6 miljonus eiro.

Valsts kontroliere uzsvēra, ka pašvaldības pienākums ir aizstāvēt iedzīvotāju intereses, taču vietvaras ne vienmēr to darījušas un bieži vien skatījušas caur pirkstiem uz to, kā komersanti, kuriem jāapsaimnieko atkritumi, pilda savas saistības. „Caur pirkstiem” skatījusies arī atbildīgā ministrija: „ja pārkāpumi ir sistemātiski, tad kaut kas nav kārtībā ar uzraudzību”, norādīja valsts kontroliere.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti