Vjačeslavs Dombrovskis par budžetu: Sajūta, ka dzīvojam krīzes gadā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Lai gan 2020. gada budžetā bija pieejami papildu līdzekļi, sajūta ir tāda, it kā būtu 2009. gads - krīzes gads, intervijā Latvijas Radio sacīja opozīcijas partijas "Saskaņa" līderis Vjačeslavs Dombrovskis.

Vjačeslavs Dombrovskis par 2020.gada budžetu
00:00 / 00:00
Lejuplādēt
Viņš stāstīja, ka bija pieejami 700 miljoni eiro, un pasaules politikā ir piemēri, kad arī ar mazāku līdzekļu daudzumu iespējams uzlabot situāciju valstī.

Pēc Dombrovska domām, budžets neliecina par vienlīdzīgu sadalījumu.  No vienas puses, bērniem tiek atņemtas brīvpusdienas, kas tiek uzliktas uz pašvaldību pleciem, kā arī tiek samazināti bezdarbnieku pabalsti, bet no otras puses - tiek palielināts partiju finansējums.

Dombrovskis uzskata, ka valdība nekontrolē situāciju. "Tā ir kā amatnieku brigāde, kas skrien apkārt un cenšas radīt kosmētiskā remonta sajūtu dažādās jomās," norādīja opozīcijas līderis. 

Viņš uzsvēra, ka "Saskaņa" budžetu neatbalstīs.

KONTEKSTS:

Ministru kabinets ārkārtas sēdē piektdien, 11. oktobrī, akceptēja 2020. gada valsts budžeta projektu. valsts kopējā budžeta ieņēmumi nākamgad plānoti 9,894 miljardu eiro, izdevumi – 10,002 miljardu eiro apmērā. Budžeta deficīts plānots 0,3% no iekšzemes kopprodukta, ekonomikas izaugsme – 2,8%.

Nodokļu izmaiņas nav paredzētas, bet tiks paaugstināts diferencētais neapliekamais minimums. Prioritātēm atvēlēti nepilni 174 miljoni eiro, no tiem visvairāk mediķu algu celšanai no 1. janvāra. Tad pieaugs arī pedagogu algas, bet to turpmākam pieaugumam no 1. septembra naudas nav.

2020. gada budžeta projektu pirmdien iesniedz Saeimā, kas teiks gala vārdu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti