Rīta intervija

Pārtikas tirgotāju asociācija: Veikalos var sarukt akciju skaits

Rīta intervija

Intervija ar Vienotības valdes locekli Arvilu Ašeradenu

Vjačeslavs Dombrovskis: Pašreizējie Latvijas izaugsmes tempi nav pietiekami

Vjačeslavs Dombrovskis: Latvijas izaugsmei traucē simts un viena prioritāte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Lai nodrošinātu straujāku Latvijas ekonomikas izaugsmi, politiķiem būtu jāvienojas par trīs četrām konkrētām darbības prioritātēm, jo pašlaik izaugsmi traucē tas, ka mums ir simts un viena prioritāte, intervijā Latvijas Radio sacīja ekspolitiķis, bijušais ekonomikas ministrs, “Certus” domnīcas vadītājs Vjačeslavs Dombrovskis.

Viņš sacīja, ka pašreiz  Latvijas ekonomikas izaugsme ir nepietiekama, ar pašreizējiem tempiem Latvija sasniegs Eiropas Savienības (ES) vidējo labklājības līmeni pēc 50 gadiem, un daudzi Latvijas iedzīvotāji to var nesagaidīt un vienkārši pamest valsti.

“Mūsu ambīcijām jābūt augstākām; lai desmit gados sasniegtu 90% no ES vidējā līmeņa, izaugsmei jābūt 5% gadā,” norādīja Dombrovskis.

Viņaprāt, šādas izaugsmes nodrošināšanai šobrīd pietrūkst aktīvākas ekonomikas politikas. Latvijas valdībai jāatsakās no tā, “ka mums ir prioritātes simts un viena lieta”, ir jābūt dažām prioritātēm, piemēram, pāris lietu katrai valdošajai partijai, un tad visi zina – ir trīs četras lietas, pie kā strādās visu nākamo gadu, visi zinās, ko var sagaidīt no valdības.

Dombrovskis arī pauda, ka nepieciešams dziļāk analizēt, kas notiek dažādās ekonomikas nozarēs, jo, viņaprāt, par daudzām nozarēm valstij ir vājas zināšanas – valsts nepārzina, kas notiek nozarē, kāda palīdzība nepieciešama. 

Tāpat ekonomists uzskata, ka Latvijas uzņēmumiem jāiemācās ražot tikpat kvalitatīvi un produktīvi kā blakus reģiona valstīs, un, viņa ieskatā, tikai daži uzņēmumi spēj šobrīd sasniegt tādu produktivitāti kā, piemēram, Zviedrijā.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti