Vizītē Norvēģijā tiekas 60 vietējie un Latvijas uzņēmēji

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijā Norvēģijas vārds tradicionāli saistās ar enerģētikas jomu, jo tas ir viens no lielākajiem energoresursu ražotajiem pasaulē. Trešdien Valsts prezidenta vizītes laikā Norvēģijā tikās ap 60 Latvijas un Norvēģijas uzņēmēju.

Vizītē plaši pārstāvētai koksnes pārstrādes uzņēmumi. Arī vēsturiski Latvijā ražotās mājas guvušas atzinību skandināvu tirgos. Kā potenciāli perspektīva tiek vērtēta arī farmācija un medicīnas pakalpojumu jomas, kur Latvijas produkcija ir pietiekami kvalitatīva un inovatīva, lai spētu ieinteresēt.

Abas valstis ir zaļas un bagātas ar meža resursiem, līdz ar to šī sadarbība, piemēram, koksnes un meža resursu izmantošanā varētu būt viens no veidiem, kā var gūt savstarpējo labumu.

Tā kā Norvēģija ir turīga valsts ar augstu dzīves līmeni, Latvijai tā ir potenciāli ļoti pievilcīgs tirgus. Lielā mērā tās ekonomika balstījusies uz naftas un dabasgāzes resursiem, tāpēc dažas nozares attīstījušās nedaudz lēnāk. Latvijai tas nozīmē iespēju.

Jau ziņots, ka šonedēļ Valsts prezidents Andris Bērziņš kopā ar vairākiem valdības ministriem atrodas valsts vizītē Norvēģijā, kur tiekas ar Norvēģijas augstākajām amatpersonām un uzņēmējiem. Vizītes dienaskārtība liecina, ka centrālo vietu vizītē ieņems ekonomiskās sadarbības, enerģētikas un drošības jautājumi.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti