Visvairāk brīvo darbvietu valstī apstrādes rūpniecības, tirdzniecības un transporta jomās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Lielākais darbaspēka pieprasījums Latvijā jūnija beigās bija apstrādes rūpniecības, vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības, kā arī transporta un uzglabāšanas nozarēs, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) apkopotā informācija.

NVA jūnija beigās bija reģistrētas 5938 brīvās darbvietas, un, salīdzinot ar maija beigām, to skaits samazinājies par 192.

Starp reģistrētajām brīvajām darbvietām lielākais skaits bija apstrādes rūpniecībā – 1899, vairumtirdzniecībā un mazumtirdzniecībā, automobiļu un motociklu remontā – 881, transporta un uzglabāšanas jomā – 612, būvniecībā – 441, administratīvo un apkalpojošo dienestu darbības jomā – 333, kā arī izmitināšanas un ēdināšanas pakalpojumu sfērā – 307.

Vislielākais brīvo darbvietu skaits ir kvalificētiem strādniekiem un amatniekiem.

Pēc NVA datiem, reģistrēto bezdarbnieku skaits joprojām būtiski pārsniedz darba piedāvājumu skaitu. Uz katru brīvo darbvietu jūnijā pretendēja 16 bezdarbnieki.

Latvijā jūnija beigās bezdarba līmenis bija 9,6% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,3 procentpunktiem mazāk, salīdzinot ar mēnesi iepriekš. Kopumā NVA pirmā pusgada beigās reģistrēti 94 754 bezdarbnieki.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti