Visticamāk, ārvalstīs dzīvojošie grieķi atbalstīs vienošanos ar aizdevējiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Arī ārvalstīs dzīvojošie grieķi nedēļas nogalē atgriežas dzimtenē, lai piedalītos premjerministra Alekša Cipras sarīkotajā referendumā par to, vai atbalstīt starptautisko aizdevēju nosacījumus.

No Briseles uz mājām devušies vismaz 1300 institūcijās strādājošo. Šo situāciju nav kavējušās izmantot arī aviokompānijas, kas biļešu cenas lidojumam no Briseles uz Atēnām pacēlušas līdz pat 1000 eiro.

Ārpus Grieķijas dzīvojošajiem balsstiesīgajiem pilsoņiem nav citas iespējas piedalīties referendumā, kā vien atgriežoties mājās. Tādēļ nedēļas nogalē uz dzimteni dosies tūkstošiem grieķu, lai paustu savu viedokli valstij tik izšķirošā brīdī.

No Briseles uz Atēnām dosies vairāki simti: ierēdņi, diplomāti, žurnālisti, no kuriem daudzi tūlīt arī atgriezīsies atpakaļ, lai ziņotu par reakcijām no Briseles.

Lēš, ka vairums ārpus valsts dzīvojošo un arī Briselē strādājošo grieķu balsos par vienošanos ar aizdevējiem jeb pret pašreizējo valdību.

Savukārt Briselē ar bažām sāk raudzīties arī uz tām Grieķijai tuvumā esošajām valstīm – Serbiju, Bulgāriju, Kipru, kurās grieķi glabā naudu. Arī šīs valsti kādā brīdī var sākt izjust grūtības, ja no bankām masveidā aizplūdīs grieķu uzkrājumi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti