Virzību sāk likums par Latvijas Bankas un FKTK apvienošanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Valdību veidojošās partijas pirmdien vienprātīgi nolēmušas skatīšanai Ministru kabinetā iekļaut likumprojektu par Latvijas Banku. To pēc sadarbības padomes sēdes atzina "Attīstībai/Par!" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Daniels Pavļuts.

Viņš atgādināja, ka jaunais likums par Latvijas Banku cita starpā paredz jau iepriekš lemto – Latvijas Bankas un finanšu tirgus sektora uzraugošās Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) apvienošanu. Tādējādi plānots apvienot resursus vienā iestādē, nostiprināt iestāžu darbību un neatkarību.

Plānots, ka apvienotā iestāde darbu sāks 2023. gadā, un līdz tam laika nav daudz. Par likumprojektu nepieciešamas konsultācijas ar Eiropas Centrālo banku (ECB), tāpat tas jāvērtē un tam jāsaņem Saeimas akcepts, sacīja Pavļuts.

KONTEKSTS:

Līdz 2001. gadam banku sektora uzraudzība jau bija Latvijas Bankas kompetencē. Tas mainījās 2001. gadā, kad Latvijas Bankai šī funkcija tika noņemta un tika izveidota FKTK.

Finanšu ministrijai (FM) bija uzdots vērtēt iespējas komisiju apvienot ar Latvijas Banku – būtībā veikt atgriezenisku darbību. Un šogad maijā FM paziņoja, ka rosina FKTK pievienot centrālajai bankai. 

Ministru kabinets maijā konceptuāli atbalstīja FKTK pievienošanu Latvijas Bankai. Līdz oktobra beigām bija plānots izstrādāt jaunu likumu par Latvijas Banku. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti