Virza ieceri par vienota valsts uzņēmumu pārvaldības biroja izveidi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Pirmdien valdības komitejā akceptējot Publisko personu kapitālsabiedrību un kapitāla daļu pārvaldības likumprojektu, sperts nākamais solis ceļā uz vienotu valsts uzņēmumu pārvaldību. Savukārt Finanšu, Satiksmes un Zemkopības ministrijai bija dažas iebildes par atsevišķiem likumprojekta punktiem.

Iebildes par likumprojektu Ekonomikas ministrijai (EM) uzdots novērst līdz jautājuma skatīšanai valdībā.

„Mēs faktiski ar šo likumprojektu palīdzību ieviešam jau valdības apstiprināto koncepciju par valsts kapitālsabiedrību pārvaldību. Ar minēto reformu tiek nodrošināta valsts kapitālsabiedrību jauna pārvaldības principa ieviešana, ievērojams atklātības, caurspīdības pieaugums valsts kapitālsabiedrībās. Mēs ieviešam gan regulāru pārskatu ieviešanas kārtību, gan arī jaunu kārtību, kādā veidā tiek iecelti valdes locekļi, kā vērtēts viņu darbs, notikti mērķi kapitālsabiedrībām un motivēti attiecīgo kapitālsabiedrību vadītāji,” skaidroja EM valsts sekretārs Juris Pūce.

Ministrijas pārstāvis arī norādīja, ka pašreizējā valsts kapitālsabiedrību pārvaldība nenes pietiekami labus rezultātus – salīdzinot ar privāto sektoru, gan finanšu rādītāji, gan plašāka saimnieciskās darbības rādītāji esot relatīvi zemi.

Iepriekš vēstīts, ka vienotu valsts uzņēmumu pārvaldības biroju bija paredzēts izveidot no šā gada sākuma, taču daudzo ministriju iebilžu dēļ šie plāni pārlikti uz nākamo gadu. Viens no šāda biroja izveides mērķiem ir novērst politikai pietuvinātu personu iecelšanu valsts uzņēmumu vadībā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti