«Virši» sāk degvielas uzpildes staciju aprīkošanu ar saules paneļiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Uzņēmums "Virši" sāk savu degvielas uzpildes staciju aprīkošanu ar saules paneļiem, kas pārvērtīs saules starojumu elektroenerģijā, informēja uzņēmumā. Kā pirmā aprīkota stacija Brocēnos, kur, saules paneļiem saražojot gandrīz 20 kilovatus, tiks nosegts viss stacijas elektroenerģijas patēriņš.

"Virši" plāno pakāpeniski aprīkot ar saules paneļiem vairākas citas tīkla stacijas. Uzņēmuma aprēķini liecina, ka saules elektrostaciju uzstādīšana vismaz pusē "Viršu" stacijās nodrošinās ap 0,5 megavatu lielu jaudu, kas ierindos uzņēmumu lielāko Latvijas saules enerģijas ražotāju vidū.

"Viršu" biznesa attīstības vadītājs Jānis Bethers pastāstīja, ka degvielas uzpildes stacijas ir izcila vieta saules enerģijas izmantošanai, jo tajās elektroenerģijas patēriņš ir stabils visu diennakti. Stacijā tādējādi varēs arī nodrošināt tiešās piegādes sava iekšējā tīkla ietvaros no saules paneļiem līdz elektroauto lādētājiem.

"Tas nozīmē, ka lielu daļu no klientu elektroauto uzlādes elektroenerģijas garantēsim pilnībā no atjaunīgajiem energoresuriem.

Tāpēc "Virši" Brocēnos ir pirmā, bet nebūt ne pēdējā mūsu stacija, kas spēs sevi nodrošināt ar šo atjaunojamo un ilgtspējīgo enerģijas avotu. Mums ir skaidra vīzija un plāns saules enerģijas risinājumu aktīvai ieviešanai arī 2022. gadā," uzsvēra Bethers.

Uzņēmumā priecājas par saules enerģijas izmantošanu, jo tas ir ne tikai videi draudzīgi, bet arī ekonomiski izdevīgi. Bethers ieskicēja, ka nākotnē uzpildes stacijas būs sarežģīts mikrotīkla piemērs. "Izbūvētā pieslēguma tīkla ietvaros mums būs vairāki lieli un mainīgi elektroenerģijas patērētāji – elektrouzlāde, CNG jeb saspiestās dabasgāzes kompresori, kā arī stabils veikala patēriņš un papildu saules paneļu sistēmas.

Nākotnē plānojam palielināt saules paneļu sistēmas jaudu un uzstādīt arī elektroenerģiju uzkrājošās baterijas,

lai varētu efektīvi uzkrāt saražoto elektroenerģiju un izmantot brīžos, kad tas būs nepieciešams, piemēram, uzlādējot vairākus elektroauto vienlaicīgi. Tādējādi mēs rūpēsimies ne tikai par zaļāku vidi un pārdomātu resursu izmantošanu, bet arī iegūsim zināmu neatkarību no svārstīgajām elektroenerģijas cenām," nākotnes plānus iezīmēja Bethers.

Ieceres īstenošanai "Virši" plāno novirzīt daļu no sākotnējā publiskā piedāvājumā (IPO) piesaistītā kapitāla. Uzņēmums plāno piesaistīt jaunu kapitālu 6,9 miljonu eiro apmērā, novirzot to alternatīvo degvielu piedāvājuma un infrastruktūras pilnveidošanai, veicinot saspiestās dabasgāzes (CNG), biometāna un LNG (sašķidrinātās dabasgāzes), kā arī elektromobiļu uzlādes ierīču pieejamību Latvijā. Tāpat būtisku uzmanību plānots pievērst uzņēmuma darbības ilgtspējības un efektivitātes paaugstināšanai, t.sk. saules elektrostaciju aprīkošanai.

KONTEKSTS:

Jau ziņots, ka "Virši" Baltijas biržā piesaistīto kapitālu plāno investēt alternatīvo degvielas veidu piedāvājuma izstrādē. Pagājušajā mēnesī sākās degvielas mazumtirgotāja "Virši-A" akciju sākotnējais publiskais piedāvājums (IPO) iekļaušanai biržas alternatīvajā tirgū "First North". Parakstīšanās uz uzņēmuma akcijām norisināsies līdz 5. novembrim. Kopumā uzņēmums ir tiesīgs izteikt akciju publisko piedāvājumu līdz 1 509 121 akcijai ar iespēju palielināt šo apjomu vēl par 226 368 papildus akcijām. Vienas akcijas cena ir 4,49 eiro un minimālais ieguldījums ir viena akcija.

IPO rezultātā "Virši" plāno piesaistīt jaunu kapitālu līdz 6,9 miljonu eiro apmērā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti