«Virši-A» akcijas plānots iekļaut biržas alternatīvajā tirgū «First North»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Degvielas mazumtirgotāja AS "Virši-A", kas strādā ar zīmolu "Virši", akcijas plānots iekļaut biržas "Nasdaq Riga" alternatīvajā tirgū "First North", trešdien žurnālistiem pavēstīja kompānijas pārstāvji.

Kompānijā informēja, ka 2021. gada otrajā pusē "Virši-A"  plāno piesaistīt kapitālu un sākt akciju kotāciju alternatīvajā tirgū "First North", izsakot sākotnējo publisko piedāvājumu.

"Virši" pārstāvji norādīja, ka akciju sākotnējais publiskais piedāvājums un akciju iekļaušana "First North" ir daļa no uzņēmuma turpmāko gadu izaugsmes stratēģijas ar mērķi piesaistīt resursus izaugsmes tempu tālākai kāpināšanai.

Uzņēmumā skaidroja, ka primāri piedāvājums tiks vērsts uz Latvijas, Lietuvas un Igaunijas privātajiem investoriem, kuri vēlas kļūt par uzņēmuma akcionāriem un piedalīties uzņēmuma nākotnes attīstībā. 

Atbildot uz jautājumu, cik daudz "Virši-A" akciju paredzēts piedāvāt publiskajā piedāvājumā un kādu īpatsvaru šīs akcijas veidos no kompānijas kapitāla, "LHV Pank" institucionālo tirgu vadītājs Ivars Bergmanis skaidroja, ka pie šiem jautājumiem vēl tiek strādāts. 

"Jebkurā gadījumā "Virši-A" ir spēruši svarīgu soli - piesaistīt finansējumu. To mēs varētu mērīt miljonos, nevis tūkstošos, savādāk šāds solis netiktu sperts," sacīja Bergmanis.

Savukārt biržas "Nasdaq Riga" valdes priekšsēdētāja Daiga Auziņa-Melalksne paskaidroja, ka alternatīvajā tirgū nav jābūt brīvā publiskā apgrozījumā noteiktam akciju daudzumam un to var izlemt katrs uzņēmums individuāli. Vienlaikus viņa atzīmēja, ka tam ir jābūt pietiekam, lai būtu iespēja tirgoties ar tām otrreizējā tirgū.

Lai informētu potenciālos investorus par jaunumiem uzņēmumā, "Virši" mājaslapā izveidota sadaļa "www.virsi.lv/investoriem".

"Virši" pārstāvji skaidroja, ka kompānija turpmāko gadu izaugsmes plāni paredz tālāku ģeogrāfiskā pārklājuma paplašināšanu un investīcijas infrastruktūrā, atverot jaunas un modernizējot esošās degvielas un alternatīvo enerģijas avotu uzpildes stacijas gan Rīgā, gan Latvijas reģionos.

Jaunajā stratēģijā iekļauta arī būtiska jaunu produktu un pakalpojumu paplašināšana klientiem un sadarbības partneriem, īpaši attīstot alternatīvo enerģijas veidu piedāvājumu un veicinot to pieejamību Latvijā.

"Virši-A" apgrozījums 2020. gadā, pēc provizoriskiem datiem, bija 171,4 miljoni eiro, savukārt kompānijas peļņa bija 5,1 miljons eiro.

Šobrīd "Virši-A" īpašnieki ir Jānis Riekstiņš, Ruta Plūme, Jānis Rušmanis, Andris Priedītis un Ilgvars Zuzulis, tostarp atbilstoši publiskotajam 2020. gada februāra akcionāru sapulces protokolam kompānijas kapitālā Riekstiņam piederēja 23,8%, Plūmei – 23,6%, Rušmanim – 23,6%, bet Priedītim un Zuzulim piederēja pa 14,5% akciju.

Alternatīvajam tirgum "First North" nav Eiropas Savienības regulētā vērtspapīru tirgus statusa. "First North" tirgū iekļautajiem uzņēmumiem ir saistoši "First North" noteikumi, taču uz tiem nav attiecināmas regulētajā tirgū iekļautajiem uzņēmumiem noteiktās prasības. Šobrīd "First North" ir iekļautas deviņu kompāniju akcijas, tostarp Latvijas kompāniju "Madara Cosmetics", "Frigate" un "Baltic Technology Ventures" akcijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti