Vilks: Pētersone ir labākā kandidatūra VID vadītājas amatam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Finanšu ministrs Andris Vilks cer, ka nebūs nepieciešams ilgs laiks, lai pārliecinātu politiķus, ka Ināra Pētersone ir pašlaik piemērotākā kandidatūra Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektores amatam.

„Manuprāt, vasara ir ieilgusi, varbūt deputātiem nav bijusi īsti iespēja iedziļināties, jo informācija, ka es Pētersoni labprāt redzētu VID ģenerāldirektores amatā, jau ir izskanējusi pietiekami daudzus mēnešus un ir bijusi pietiekami liela publicitāte - viņa bieži ir apmeklējusi medijus, sniegusi intervijas un runājusi ar uzņēmējiem. Tā kā fons ir bijis pietiekami pozitīvs. Domāju, ka šeit drīzāk varētu būt savs redzējums atsevišķiem cilvēkiem, kuri jūt, ka VID kļūs dinamiskāks, atvērtāks,” trešdien LNT raidījumam „900 sekundes” teica Vilks un pauda viedokli, ka ir nepieciešams ne pārāk ilgs laiks, lai varētu deputātus pārliecināt, ka Pētersone šobrīd būtu labākā un efektīvākā VID vadītāja.

Vilks sacīja, ka nevēlas atklātu konkursu uz VID vadītāja amatu, jo redz, ka dienesta vadībā jau ir pietiekami spēcīga personība - Pētersone. Viņš arī atzīmēja, ka VID Finanšu policijas pārvaldes direktors Kaspars Čerņeckis, kurš ir minēts kā vēl viena potenciāla kandidatūra VID vadītāja amatam, ir gatavs strādāt tandēmā ar Pētersoni.

Ministrs arī uzsvēra, ka no viņa tiks prasīti VID darba rezultāti. „Man nav nekādu sliktu nodomu. Es gribu redzēt, lai šī iestāde kļūst efektīvāka,” apliecināja finanšu ministrs.

Vērtējot iepriekšējās VID vadītājas Nelijas Jezdakovas darbu, Vilks sacīja, ka bija jautājumi, kas prasīja straujāku virzību, bet Jezdakovai patika jautājumus atlikt vai virzīt lēnu, kas ir lielā pretstatā ar Pētersoni. Tāpat jautājums ir par atvērtību komunikācijā.

Jau vēstīts, ka valdība jūlija sākumā Pētersoni iecēla par VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītāju. Toreiz finanšu ministrs paziņoja, ka jau tuvākajā laikā valdība varētu lemt par Pētersones apstipināšanu VID ģenerāldirektores amatā. Taču vēlāk parādījās ziņas, ka ministra pārstāvētajā politiskajā partijā „Vienotība” vienprātības par nākamo VID vadītāju nav.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti