Vilks: Nākamā gada budžeta diskusijas vasaras otrajā pusē būs ļoti smagas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Nākamā gada budžeta diskusijas jūlijā un augustā būs ļoti smagas, otrdien žurnālistiem atzina finanšu ministrs Andris Vilks.

Pēc viņa teiktā, gatavojot budžetu, valdībai ir vairāki svarīgi jautājumi, tostarp situācija Liepājas metalurģijas uzņēmumā „Liepājas metalurgs”, taču viņš neprognozēja, kā „Liepājas metalurga” finanšu problēmas ietekmēs budžetu. „Uz tiem atbildes joprojām nav. Visticamāk, kad mēs saņemsim Latvijas ekonomikas pirmā pusgada rādītājus un budžeta izpildes rādītājus jūlijā-augustā, tad būs lielāka skaidrība. Tāpat būs lielāka skaidrība par „Liepājas metalurgu”,” pastāstīja Vilks.

Finanšu ministrs norādīja, ka jau pašlaik ministriju pieprasījumi pēc papildu finansējuma astoņas reizes pārsniedz reālās fiskālās iespējas. „Budžeta sarunas būs izcili karstas, pat dramatiski karstas,” prognozēja ministrs.

Viņš arī sacīja, ka valdībai vajadzēs kopīgi izšķirties par prioritātēm budžetā, tostarp, iespējams, būs jāatsakās no iepriekš solītās straujās iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes samazināšanas. „Jautājums, par ko izšķirsies esošo pieprasījumu IIN straujai samazināšanai un ignorēs algu palielināšanas pieprasījumus, piemēram, no skolotājiem, medmāsām, kā arī atteiksies no ieguldījumiem veselībā. Valdībai būs jāizšķiras par prioritātēm,” pavēstīja Vilks.

„Tā būs kolektīvā valdības atbildība ar limitētas naudas apmēru,” uzsvēra finanšu ministrs.

Jau vēstīts, ka ministrijām līdz jūnija sākumam ir jāiesniedz pieprasījumi jaunām budžeta iniciatīvām.

Atbilstoši 2014.gada valsts budžeta  sagatavošanas grafikam paredzēts, ka abi likumprojekti tiks sagatavoti un iesniegti Saeimā šā gada 27.septembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti