Vilks: Inflācijai nākamgad jāatgriežas 2-2,5% robežās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latvija ir straujāk augošā ekonomika Eiropas Savienībā, valstī aug nodarbinātība, tāpēc inflācijai nākamgad jāatgriežas 2-2,5% robežās, trešdien sarunā ar žurnālistiem sacīja finanšu ministrs Andris Vilks (V).

Viņš atzina, ka 2-2,5% inflācija ir normāls līmenis, ņemot vērā, ka ekonomika aug, kāpj nodarbinātība, kā arī ir vidējs algu līmeņa kāpums.

Ministrs vērtēja, ka Latvijā patlaban ir ļoti zema inflācija - cenu kāpums gada griezumā ir 1%, mēneša griezumā pat deflācija, kamēr izaugsme saglabājas augsta. Akadēmiķi varētu pētīt, kāpēc šāda situācija Latvijā izveidojusies.

Vērtējot Latvijas atbilstību Māstrihtas kritērijiem, Latvija bija atskaites valstu vidū, un, pēc Vilka teiktā, kas to būtu varējis iedomāties pirms sešiem mēnešiem.

Vaicāts par eiro ieviešanas ietekmi uz cenām, Vilks sacīja, ka Igaunijā un citās valstīs eiro ieviešanas ietekmē inflācija bija 0,2-0,3%, un arī Latvijā tā varētu būt. Ministrs uzsvēra, ka ir ļoti būtiski sabiedrībai iesaistīties cenu monitoringā. Lai uzņēmumi neceltu cenas uz eiro ieviešanas rēķina, Latvijā tiks īstenota akcija "Godīgs eiro ieviesējs".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti