Vilks: Ieviešot sankcijas pret Krieviju, Latvijas ekonomikai nebūs iespējami augt par 4%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ja no Eiropas Savienības (ES) un pārējās pasaules puses tiks ieviestas reālas sankcijas pret Krieviju, Latvijas ekonomikai šādos apstākļos nebūs iespējams augt par 4%, jo Krievija ir mūsu valsts lielākais sadarbības partneris. Tā intervijā Latvijas Radio atzina finanšu ministrs Andris Vilks ("Vienotība").

Iepriekš lika lēsts, ka Latvija būtu visstraujāk augošā ekonomika Eiropas Savienības valstīs. Izaugsme tika lēsta 4,3%, taču tagad šī prognoze ir 4%. Un nestabilitāte reģionā to varētu vēl vairāk ietekmēt.

„Joprojām ir neskaidra situācija, kā attīstīsies ES un pasaules attiecības ar Krieviju – vai būs reāli sankciju viļņi. Pie lielām sankcijām Latvijas ekonomikai augt par 4% ir gandrīz neiespējami, jo Krievija mums ir lielākais sadarbības partneris. Un masīvākas sankcijas to ietekmētu,” sacīja ministrs.

Vilks arī norādīja uz Latvijas gatavību atgriezties pie taupības: „Ja nebūtu Krievijas faktora, tad mēs par taupību nerunātu. Mēs runātu, lai būtu efektīvāka valsts  pārvalde un biznesa pārvalde. Un tad mēs katru gadu varētu atlicināt arvien vairāk līdzekļu dažādām jomām. Pagaidām Krievijas faktors mūs attur.”

„Mēs zinām, kas ir taupība un, ja nu situācija eskalējas vai kļūst satraucošāka reģionā, tad skaidrs – mums jāatgriežas pie zināmas taupības vismaz uz brīdi,” sacīja Vilks.

Ministrs norādīja, ka situācijas eskalācijas gadījumā taupība būs svarīgāka nekā risks „provocēt Eiropas Komisiju ar savu pieaugošo budžeta deficītu, kas nozīmētu vēlāk apturēt ES fondu līdzekļu apguvi”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti