Vilks: ES izslāpusi pēc pozitīvām ziņām par eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Eiropas Parlamenta atbalsts par Latvijas pievienošanos eirozonai būs laba ziņa visai gan mūsu valstij, gan Eiropas Savienībai (ES) kopumā, jo tā ir izslāpusi pēc pozitīvām ziņām saistībā ar eiro. Tā Latvijas Radio atzina finanšu ministrs Andris Vilks ("Vienotība").

Eiropas Parlamenta plenārsesijā Strasbūrā trešdien notiek balsojums par Latvijas pievienošanos eriozonai. Eiropas Parlamenta atbalsts būs laba ziņa visai ES kopumā, norādīja Vilks.

„Eiropas Parlamentā dažādi strāvojumi, dažāds klāsts, kādus politiskos uzskatus viņi pārstāv, ir krietni komplicētāks. Tas nav tik koncentrēts kā citās institūcijās. Domāju, tā būs pozitīva ziņa. Mums ļoti vajadzīga un ļoti vajadzīga Eiropai, jo Eiropa ir ļoti izslāpusi pēc pozitīvām ziņām, kas būtu saistītas ar eirozonu. Šeit iet uz priekšu šis projekts. Tā ka mums ir jāgatavojas jau tieši praktiskām lietām,” sacīja ministrs.

Vilks trešdien ieradies Starsbūrā, kur Eiropas Parlaments balso par rezolūciju, kas atbalsta Latvijas pievienošanos eirozonai. Kā norādīja rezolūcijas autors Burkhards Balcs, Latvijas valdībai būs vēl daudz darāmā, lai pārliecinātu sabiedrību un iegūtu atbalstu eiro. Viņš arī mudināja sekot līdzi cenām, lai tās nekāptu pēc eiro ieviešanas.

"Laipni lūdzam eirozonā,” ar tādiem vārdiem trešdien tikšanās laikā ar žurnālistiem Latviju eirozonā aicināja Eiropas Parlamenta deputāts Burkhards Balcs, kurš sagatavojis ziņojumu par Latvijas pievienošanos eirozonai, par ko šodien būs balsojums.

Sarunā ar žurnālistiem Balcs paslavēja Latvijas sekmīgo spēju ar taupības pasākumu īstenošanu izrāpties no dziļās ekonomiskās krīzes un atzina, ka Latvija ir piemērs šajā jomā. Viņš arī vērtēja, ka Latvijas ekonomikas rādītāji patlaban ir ļoti labi, un pauda pārliecību, ka eiro ieviešana mūsu valstī stabilizēs Latvijas ekonomiku arvien vairāk. Balcs arī kritizēja, ka par tik svarīgu jautājumu kā eirozonas paplašināšanās nav paredzētas parlamentārās debates EP.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti