Nakts ziņas

Sola drošu internetu bez parolēm

Nakts ziņas

Rīkosies, lai nepieļautu Āfrikas cūku mēra ienākšanu Latvijā

Eirogrupa sveic Latvijas finanšu ministru savā pulkā

Vilks eirogrupas sanāksmē: Nodokļu maksātāju nauda ir pēdējais risinājums banku glābšanai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Pirmdien Latvijas finanšu ministrs Andris Vilks („Vienotība”) un Finanšu ministrijas pārstāvji piedalās eirogrupas sanāksmē Briselē, kur pirmo reizi Latvija ir pilntiesīga locekle ar balsstiesībām. Latvija sanāksmē pauž pozīciju, ka banku glābšanai nodokļu maksātāju naudas piesaistīšana ir pēdējais līdzeklis, Latvijas Radio atzina Vilks. 

Viņš stāstīja, ka sanāksmē plānots diskutēt par to, lai visas ES valstis būtu informētas un gatavas rīkoties, ja kādā valstī sākas krīze, īpaši banku sektorā.  Latvijas pozīcija ir tāda, ka nodokļu maksātāju naudas iesaiste banku glābšanā ir pats pēdējais iespējamais līdzeklis, vispirms atbildīgi ir banku akcionāri, lielākie noguldītāji, banku sistēma kopumā un tikai tad var lūkoties pēc nodokļu maksātāju naudas, sacīja Vilks.

Finanšu ministrija informēja, ka, sākoties eirogrupas sanāksmei,  Vilks uzrunāja sanāksmes dalībniekus, izklāstot Latvijas pieredzi eiro ieviešanas procesā, kā arī izsakot pateicību par Latvijas sagaidīšanu eirozonā. Ministrs apliecināja, ka Latvijā darbu sākusi jauna valdība, kas turpinās iesākto virzienu ilgtspējīgas un stabilas finanšu sistēmas nodrošināšanā. Neraugoties uz dažādiem pārbaudījumiem, Latvija pēdējo gadu laikā ir parādījusi būtisku ekonomisko izaugsmi, turklāt kļūstot par visstraujāk augošo ekonomiku Eiropas Savienībā.

„Esmu ļoti pateicīgs un priecīgs par Latvijas pievienošanos eirozonas valstu pulkam, vēl jo vairāk tāpēc, ka pāreja uz eiro notikusi ļoti veiksmīgi un ka šobrīd mēs esam pilntiesīgi eirogrupas dalībnieki. Tā ir lieliska iespēja Latvijai tikt uzklausītai un respektētai eirozonas valstu vidū un piedalīties valstij svarīgu lēmumu pieņemšanā,”  ministra teikto citē Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļa.

Latvija, līdz ar eiro ieviešanu šā gada 1. janvārī, ir kļuvusi par oficiālu dalībnieci eirogrupā, kuru veido visi eirozonas valstu finanšu ministri. Tās sanāksmes parasti notiek pirms Ekonomisko un finanšu jautājumu padomes sanāksmes, kas notiks otrdien, 28. janvārī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti