Vilks: Eiro ieviešanas izmaksas Latvijā nepārsniegs 80 miljonus latu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Eiro ieviešana valsts pārvaldē izmaksās 10,2 miljonus latu, bet kopumā tautsaimniecības izmaksām nevajadzētu pārsniegt 80 miljonus latu, atzina finanšu ministrs Andris Vilks ("Vienotība").

„No valsts puses šī summa nav mainījusies – tie ir 10,2 miljoni latu un tas ietver arī Eiropas Komisijas atbalstu,” teica Vilks.

No šīm izmaksām četrus miljonus latu paredzēts tērēt informācijas tehnoloģiju pielāgošanai, eiro komunikācijas jautājumiem - 1,4 miljonus latu, skaidrās naudas nomaiņai reģionos - 2,5 miljonus latu, papildus drošībai „Latvijas Pasta” filiālēs - 1,4 miljonus latu, cenu monitoringam - 400 000 latu, bet vēl citiem mērķiem - 500 000 latu.

„Kopumā par Latviju konkrētu skaitli nosaukt vēl ir grūti. Spekulācijas, protams, ir lielas, bet līdz šim valstīm, kas ieviesa eiro, šīs izmaksas ir veidojušas ap pusprocentu no iekšzemes kopprodukta,” teica Vilks.

„Līdz ar to tam nevajadzētu pārsniegt 70-80 miljonus latu. Taču tās joprojām ir tikai aplēses,” atzina finanšu ministrs.

Jau vēstīts, ka Latvija eiro ieviesīs nākamā gada 1.janvārī. Latu maiņas kurss pret eiro saglabāts līdzšinējais Latvijas Bankas oficiālais kurss - 0,702804 lati par vienu eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti