Vilks: Eiro ieviešana Latvijā notikusi ļoti raiti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Eiro ieviešana Latvijā notikusi ļoti labi, jo nav bijušas nekādas aizķeršanās un gaidītās problēmas nav likušas par sevi manīt, intervijā Latvijas Radio otrdienas rītā sacīja finanšu ministrs Andris Vilks („Vienotība”).

„Manuprāt, ir grūti ieraudzīt, ko var uzlabot – gan inkasācija, gan piegāde (..) ļoti daudz maksāja ar kartēm, nenotika drūzmēšanās, kas tika gaidīta,” sacīja Vilks. Viņš uzsvēra, ka Latvija ir spējusi pārņemt visu labāko no Igaunijas un Slovākijas un ir kļuvusi par lielisku piemēru Lietuvai, kas varētu būt par nākamo eirozonas dalībvalsti. Lietuva jau tagad pārņem Latvijas pieredzi.

Arī sabiedrība eiro ir pieņēmusi necerēti labi. Vairums tirgotāju ir bijuši godīgi eiro ieviesēji un sabiedrības attieksme kļuvusi pozitīvāka. „Mēs sevi pārāk daudz biedējām,” teica Vilks.

Viņš arī atzina, ka cilvēki negrib atdot Latvijas monētas, cerot, ka tās neizšķīdīs pa visu Eiropu. Latvijā apritē varētu palikt aptuveni 43% Latvijas eiro naudas. Taču līdz ar Lietuvas iestāju eirozonā, Latvijas monētu īpatsvars varētu palikt vēl mazāks. Tāpēc Latvijas Bankai iespējams vajadzēs apritē vēl laist Latvijas eiro naudu.

Arī premjers Valdis Dombrovskis ("Vienotība") LTV raidījumā "Rīta Panorāma" otrdienas rītā apliecināja, ka valūtas pāreja ir notikusi sekmīgi gan no informāciju tehnoloģiju un apgrozības, gan arī citiem viedokļiem.

Tieši otrdiena ir pēdējā diena, kad Latvijā vēl var izmantot latus. Sākot ar trešdienu vienīgā valūta, ar kuru iespējams norēķināties, būs eiro. Tiesa, veikalos cenas latos būs redzamas vēl līdz 30.jūnijam, tādējādi turpinot iedzīvotājiem dot iespēju pierast pie eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti