Vilks: Daudz strādājām pie EK pārliecināšanas uzņemt Latviju eirozonā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis ("Vienotība") līdz oficiālai Eiropas Komisijas konverģences ziņojuma publiskošanai, kas gaidāms pēc divām dienām, atturas vērtēt un komentēt šī dokumenta saturu. Tikmēr finanšu ministrs Andris Vilks ("Vienotība") atzīmē, ka Latvija gaidīja tieši šādu ziņojuma rezultātu, pie kā daudz strādāts.

„Meklēt kādus ieganstus, kāpēc Latviju neuzaicināt, ir ļoti grūti. Politiski tas ir gandrīz neiespējami. Noraidīt Latviju tas nozīmē noraidīt visu procesu Eiropā jebkurām turpmākām valstīm,” pārliecināts Vilks. Viņš arī norādīja, ka jau šobrīd no Eiropas puses izskan tas, ka Latvija ir gatava ieviest eiro.

Ministrs uzsvēra, ka ir daudz strādāts, lai skaidrotu Latvijas vājākās vietas: par nerezidentu noguldījumiem un sabiedrības atbalstu eiro ieviešanai. „Visi jau grib redzēt, ka [atbalsts] ir virs puses, tātad pozitīvi skaitļi. Bet ir jāsaprot tā situācija, kāda Eiropā ir bijusi pēdējo divu gadu laikā,” sacīja Vilks.

Ministrs arī pauda pārliecību, ka Latvija neveidojas kā nākamā Kipra: „Bet galvenais par nerezidentiem – mēs esam tik daudz faktu parādījuši par pēdējiem desmit gadiem. Skaitļu valodā viss ir aprakstīts. Ir salīdzināti Latvijas un citu valstu banku sektori. Nekas neliecina, ka šeit veidotos nākamā Kipra vai būtu ļoti liela nerezidentu naudas ieplūde.”

Kā ziņots, Latvijas Radio rīcībā esošā informācija liecina, ka Eiropas Komisija (EK) atbalsta Latvijas dalību eirozonā. Trešdien gaidāms Eiropas Komisijas un Eiropas Centrālās Bankas oficiālais paziņojums.

Latvija eirozonai gatavojas pievienoties nākamā gada 1. janvārī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti